Bobi je najveći navijač HNK Gorice: Do sada nije propustio niti jednu prvoligašku tekmu svog omiljenog kluba Vjernost Gorici do 2024. godine produžili Aleksandar Jovičić i Hrvoje Babec /// Na subotnju utakmicu s Istrom mogu i gledatelji

Bobi sa igračima HNK Gorice / Foto: HNK Gorica

Bobi je najveći navijač HNK Gorice. I to ne od ove sezone kada je već lagano postalo pomodno navijati za velikogorički nogometni klub. Gorica je gotovo svima simpatična još od ulaska u Prvu HNL prije nešto više od dvije godine, a sada, nakon što je u četiri kola nanizala četiri pobjede, svi navijaju za Goricu. Ali samo jedan je Bobi. On je bio na svim prvoligaškim utakmicama Gorice. I gotovo na svim treninzima.

Priča o Slobodanu Vičanoviću zvanom Bobi objavljena je na internetskim stranicama HNK Gorice.

– Koliko sam utakmica Gorice u prvoj ligi propustio? Niti jednu!  U ove dvije i pol godine propustio sam možda dva ili tri treninga, svaki put isključivo zbog posla. Radim u skladištu, često i ne bih stigao, ali odem na posao ranije, krenem već u tri ujutro, tako da sve mogu završiti do 10 sati, kad je najčešće trening – priča Bobi.

Sada će vjerojatno oni sumnjičaviji pitati kako je moguće da je Bobi bio na svim utakmicama i za vrijeme zabrane za navijače zbog epidemije korone. Ali bio je jer se snašao. Na tim je utakmicama bio zaštitar.

bobi je najveći navijač hnk gorice
Bobiju je dres uručio kapetan Kahlina / Foto: HNK Gorica

 

Potrošio je Bobi na svoju opsesiju brdo živaca i podosta novaca. Ponekad je na gostujućim terenima bio jedini gorički navijač. Zbog svega toga klub mu je pripremio mali dar. Kapetan Kristijan Kahlina uručio mu je dres s brojem 10 i njegovim nadimkom na leđima. Nije do tada imao niti jedan dres Gorice.

– Iskreno, ovo mi je prvi dres Gorice. Na utakmicama smo uvijek u svojim majicama, koje smo sami napravili, s natpisom ‘Good Boys’, a dres nikad nisam želio tražiti ni od jednog igrača. Zašto? Zato što su mi svi jednako dragi, ne želim bilo koga favorizirati. Evo, sad konačno imam dres, problem je samo u tome što je ovo za sportaše, a ne za ovakve poput mene. Morat ću malo uvući trbuh… – nasmijao se Bobi. Zamolio je i da se spomenu ostali njegovi dečki s najvatrenijeg dijela navijačke tribine:

– Svakako spomenite i ostale dečke. Tu su Zanzibar, Danica, Dugi, Tomo, Feljan, Lima, Robi, Janja, Dado, Božo, Kirma… Svi su oni ovo zaslužili jednako kao i ja – ističe Bobi. I zbog te nesebičnosti i skromnosti Bobi je najveći navijač HNK Gorice.

Od ostalih novosti iz HNK Gorice, koja u subotu dočekuje na Gradskom stadionu posljednju Istru (subota, 19. rujna, u 17 sati), treba istaknuti dva produženja ugovora. Prvo je novi ugovor do 2024. godine produžio jedan od, kako se kaže, stupova obrane Gorice 25-godišnji Aleksandar Jovičić, a potom je to isto i na isti rok napravio i 21-godišnji veznjak Hrvoje Babec. Jovičić je već više od dvije godine u Velikoj Gorici i do sada je odigrao 64 utakmica u prvenstvu i kupu, postigao jedan gol i imao jednu asistenciju. Babec se, pak, Gorici pridružio lani u ljeto nakon što je stigao na probu.

Treba napomenuti da i gledatelji mogu na utakmicu s Istrom. Doduše, u skladu s protuepidemijskim mjerama, broj mjesta bit će ograničen.

bobi je najveći navijač hnk gorice
Aleksandar Jovičić potpisao ugovor do 2024. godine / Foto: HNK Gorica
bobi je najveći navijač hnk gorice
Novi ugovor ima i Hrvoje Babec / Foto: HNK Gorica

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare