Dražen Barišić ide u istražni zatvor: Sudac istrage odredio mu je 30 dana zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela Gradonačelnik Velike Gorice ne osjeća se krivim pa, za razliku od gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića, ne razmišlja o podnošenju ostavke iz moralnih razloga

Dražen Barišić ide u istražni zatvor
Barišić će sljedećih 30 dana provesti u Remetincu

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, sudac istrage odredio je da Dražen Barišić ide u istražni zatvor na mjesec dana zbog sumnji u namještanje poslova tvrtki Elektrocentar Petek.

Igor Cišper, odvjetnik velikogoričkog gradonačelnika, rekao je da je njegov branjenik iznio obranu koliko je mogao.

– Rješenje o proširenju istrage sadrži oko 90 stanica interpretiranih razgovora i trajalo bi cijeli dan da se na sve to ide očitovati – rekao je Cišper.

Na upit je li Barišić poput Vinka Grgića, gradonačelnika Nove Gradiške, iz moralnih razloga spreman podnijeti ostavku na mjesto gradonačelnika, Cišper je poručio da za to nema potrebe.

– O tome nismo razgovarali jer to zasad smatramo nepotrebnim. On se ne osjeća krivim za to. Zašto bi čovjek odstupio ako smatra da nije napravio ništa protuzakonito – ocijenio je Cišper.

Barišić je poricao optužbe koje mu se stavljaju na teret, kaže da nikada nije poduzimao nikakve radnje da bi konkretna privatna firma dobila poslove u Velikoj Gorici – kazao je njegov odvjetnik Cišper.

Barišić je uhićen u petak kada je sam, nakon odluke o skidanju zastupničkog imuniteta, došao u sjedište USKOK-a koji ga optužuje za namještanje poslova vrijednih milijune kuna u kojima se pogodovalo Kreši Peteku i njegovoj tvrtki Elektrocentar Petek.

Dražen Barišić ide u istražni zatvor, a sljedećih najmanje 30 dana mijenjat će ga njegov zamjenik Ervin Kolarec.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare