Evo zašto je pao Barišić: Istražitelji snimali njegove telefonske razgovore s Petekom, susrete u goričkom restoranu i presretali sms poruke Transkripti i ostali dokazi, tvrde istražitelji, otkrivanju povezanost Peteka i Barišića /// Danas će se znati hoće li se i Barišić pridružiti Peteku u zatvoru u Remetincu

evo zašto je pao barišić
Krešo Petek i Dražen Barišić bili su u stalnom kontaktu

Otkrivanje korupcijske mreže oko ivanićgradske tvrtke Elektrocentar Petek bila je pomno organizirana istražiteljska akcija. Tako se može zaključiti po transkriptima razgovora osumnjičenih koji dolaze do medija. Portal Telegram objavio je i niz detalja o odnosu velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića s vlasnikom ivanićgradske tvrtke Krešom Petekom. Evo zašto je pao Barišić.

Petek i Barišić, navodi Telegram, više su se puta nalazili u velikogoričkom restoranu Mon Ami, snimljen je niz njihovih telefonskih razgovora i istražitelji su presretali sms poruke koje su međusobno izmjenjivali. U tom su restoranu bili i 3. veljače, dok je natječaj za gorički pročistač (procjenjena vrijednost je bila 97 milijuna kuna) još bio u tijeku. Nakon sastanka s Petekom, proizlazi iz tajno snimljenih razgovora, Barišić je u restoran pozvao i Tomislava Jelisavca, budući je njegova tvrtka VG Vodoopskrba bila nositelj natječaja za pročistač.

Telegram navodi da je u 13:05 sati tog dana Petek javio detalje osobama koje su za njega izrađivali natječajnu dokumentaciju: “Slušaj me molim te. Ja sam dobil sad zadnju dokumentaciju za VG, imam ju kod sebe na sticku”.  Idućeg dana su ga snimili: “Znači ja od jučer imam novi podatak…. jučer smo se Dražen i ja dogovorili”. Elektrocentar Petek na kraju je dobio taj posao na natječaju.

Curi još detalja iz istrage. Evo zašto je pao Barišić. On i Petek, proizlazi iz dokaza koje su skupili istražitelji, redovito su se sastajali, razgovarali i dopisivali se porukama. Pili su kave, išli na ručkove… No, iza tih druženja, tvrde istražitelji, stajali su i nedopušteni dogovori za dobivanje poslova na javnim natječajima koje je raspisivao grad Velika Gorica, odnosno tvrtke u gradskom vlasnštvu. Prema tim dokazima dvojac je dogovorio i da Petekova tvrtka dobije posao postavljanja javne rasvjete u Gorici, vrijedan 33 milijuna kuna. Taj ”posao” su dogovorili tijekom ožujka, nakon rižota u njihovom omiljenom restoranu. Petek je, piše Telegram, javio suradnicima, da je ”sve po mojem, dokumentacija ide prvo meni… a onda van”. To bi, tvrde istražitelji, trebalo dokazati da je natječajnu dokumentaciju Petek prilagodio svojim potrebama i da je sve dogovorio s Barišićem.

Ovo je samo djelić obimnih materijala koji, tvrde istražitelji, dokazuju kriminalne radnje u koje su bili uključeni Dražen Barišić i Krešo Petek. Ivanićgradski poduzetnik već je u Remetincu, a danas će i Barišić saznati, nakon odluke suca, hoće li mu se pridružiti.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare