Kolarec preuzima Goricu ako Barišića zatvore: Kako će dogradonačelnik riješiti problem sa ZET-om? Vrijeme curi, za to ima samo desetak dana Barišić već mjesecima marginalizira drugog zamjenika Ačkara /// Kolarec je uz Barišića već 11 godina /// Trebat će Kolarcu puno znanja, rada, truda i sreće da riješi nagomilane goričke probleme

kolarec preuzima goricu ako barišića zatvore
Glavni likovi (s lijeva na desno): Kolarec preuzima Goricu, Ačkar je isključen iz odlučivanja, Jelisavac i Barišić su osumnjičenici / Foto: Gorica.hr

Grad Velika Gorica će normalno funkcionirati i u slučaju dužeg odsustva gradonačelnika Dražena Barišića. To je pred novinarima istaknula Elizabeta Stipetić, dugogodišnja Barišićeva suradnica i osoba od povjerenja. Dodala je i da će gradom, ako se Barišić ne vrati, upravljati jedan od njegovih zamjenika. Ervin Kolarec preuzima Goricu ako Barišića zatvore.

Sad je već javna stvar da je drugi Barišićev zamjenik, Krešimir Ačkar, postao neželjena osoba u aktualnoj gradskoj upravi. Već mjesecima Ačkara je Barišić isključio iz donošenja bilo koje važnije odluke. Povremeno se pojave na nekom protokolarnom skupu i to je to. Njihov sukob je kulminirao na prošlim parlamentarnim izborima kada je Ačkar uvjerljivo pobijedio Barišića u broju preferencijalnih glasova. Obojica su tada ušla u Sabor.

Petek – omiljeni gorički izvođač radova

S druge strane, Kolarec je ostao uz Barišića. Sva trojica su, za one koji možda nemaju tu informaciju, članovi HDZ-a. Iz zagrebačke središnjice stranke već dugo gledaju unutrašnje sukobe u goričkoj podružnici. I ne znaju kako da ih riješe. Sada je Barišić jedan od najvažnijih osumnjičenika u aferi navodnih namješanja milijunskih poslova tvrtki Elektrocentar Petek. Ta je tvrtka posljednjih godina bila jedan od glavnih izvođača gradskih investicija u Velikoj Gorici. A sada je pod lupom i navodno namještanje natječaja VG Vodoopskrbe, koje je njenom direktoru Tomislavu Jelisavcu diktirao Barišić. Obojica su osumnjičena. Jelisavca i Barišića navodno veže kumstvo, obojica su iz Gradića, sela pokraj Velike Gorice, odakle je i Krešimir Ačkar.

Barišić je zamrznuo saborski mandat, u petak je uhićen i ušao je u pravosudni postupak. Ne zna se što će biti s njim, ali se pretpostavlja da će dobiti 30 dana pritvora. Kolarec preuzima Goricu ako Barišića zatvore.

Najveći izazov za Ervina Kolarca, koji je uz Barišića kao dogradonačelnik od 2009. godine, bit će rješavanje pitanja sa ZET-om. ZET ima dvadesetak autobusnih linija na goričkom području, uključujući i one između Zagreba i Velike Gorice. Prijevoznik je pojačao pritisak pa je prije koji tjedan, nakon 35 godina, ukinuo noćne linije za Veliku Goricu. Ugovor Gorice i ZET-a ističe 30. rujna. ZET je u međuvremenu drastično podignuo cijene prijevoza koje naplaćuje od Gorice, a naš grad, čini se, grca u besparici. Zato su i nestale noćne linije.

Prijeti kolaps gradskog autobusnog prometa

Ne postigne li Gorica, odnosno vjerojatno Ervin Kolarec, dogovor s prijevoznikom prijeti kolaps cjelokupnog javnog autobusnog prijevoza na širem gradskom području. U tom slučaju će se nedostatak noćnih linija, koliko god to čini problem Goričanima koji rade večernje smjene u Zagrebu, činiti kao dječja igra. Goričani koji se voze busevima imat će problema s odlaskom na posao, srednjoškolci neće moći u škole, a počinju i predavanja na fakultetima…

Prema zadnjoj informaciji koju smo dobili od Elizabete Stipetić po pitanju odnosa Velike Gorice sa ZET-om, u gradskoj upravi su čekali odgovor na njihovo pismo tom prijevozniku. Djeluje to kao jako inferiorna pozicija u koju se šesti po veličini grad u Hrvatskoj ne bi smio nikada dovesti. No, možda se radi samo o krivom dojmu.

Ako je taj dojam ipak ispravan, bit će problema. Kolarec preuzima Goricu ako Barišića zatvore i trebat će mu puno rada, volje, truda, umješnosti, pa i sreće da riješi goruće gradske probleme. ZET je samo jedan od njih…

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare