Prisluškivani u automobilu: Kako su Petek i Jelisavac dogovarali namještanje natječaja za gorički pročistač Na kraju su za taj posao stigle dvije ponude - Elektrocentra Petek i austrijskog Strabaga /// Posao je, zbog povoljnije cijene, dobila Petekova tvrtka

Prisluškivani u automobilu
Petek i Jelisavac bili su prisluškivani u automobilu

Prisluškivani u automobilu bili su neki sudionici afere namještanja poslova tvrtki Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada. To je bila samo jedna od metoda tzv. posebnih dokaznih radnji koje su koristili istražitelji USKOK-a sklupljajući dokaze protiv Krešimira Peteka, Dragana Kovačerića iz Janafa, goričkog gradonačelnika Dražena Barišića, njegovog kolege iz Nove Gradiške Vinka Grgića i ostalih osumnjičenih. Svi su oni tajno praćeni, snimani su njihovi telefonski razgovori, videom su snimani njihovi sastanci, presretane su poruke koje su razmjenjivali.

U travnji ove godine, navodi Jutarnji list, istražitelji su prislušni uređaj uspjeli ubaciti i u automobil Kreše Peteka. Tako je ta “buba“, među ostalim, snimila i Petekov razgovor s Tomislavom Jelisavcem, direktorom VG Vodoopskrbe o “pripremama“ za natječaj za velikogorički pročistač otpadnih voda. Evo o čemu su, prisluškivani u automobilu, razgovarali Petek i Jelisavac.

Jelisavac: Slovenci 115, je l’ bi mi mogli ići ispod?
Petek: Moramo ići ispod.
Jelisavac: Zato govorim, mi moramo koordinirati zajedno. Ili pri vami se bumo nalazili ili ovako, da telefonom ništa nije.
Petek: Dražen je rekel, Krešo gle, ti s Tomislavom sve dogovaraš.
Jelisavac: Pojavili su se Slovenci koji nude 115, mi bi trebali to po 110 po meni. Mislim da bi tu bili sigurni. Litavci koji jesu, ja ću dobit to kroz deset dana, mislim da imam određenu osobu koja može utjecati na njih da se uopće ne jave, ali sada moramo vidjeti budu li oni ili ne budu htjeli odustati.

Posao na kraju i dobio Elektrocentar Petek za 118,8 milijuna kuna bez PDV-a. Bila je još samo jedna ponuda, ona austrijskog Strabaga, koji je ponudu predao 1. srpnja 2020. na svotu od gotovo 140 milijuna kuna bez PDV-a. A Elektrocentar Petek svoju je predao nakon Austrijanaca. VG Vodoopskrba je projekt procijenila na 97,3 milijuna kuna.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare