Prvi igrač HNK Gorice u A reprezentaciji: Kristijan Lovrić, krilni napadač Goričana, dobio pretpoziv izbornika Zlatka Dalića

Lovrić dobio pretpoziv u reprezentaciju
Lovrić dobio pretpoziv u reprezentaciju / Foto: HNK Gorica

Nikad se prije, u ovih 11 godina postojanja kluba, nije dogodilo da jedan igrač iz HNK Gorice završi u hrvatskoj A reprezentaciji. Međutim, od ovog ponedjeljka korak smo bliže prilici da se to promjeni… Kristijan Lovrić (24) nagrađen je za dobre igra na početku prvenstva, ali i u posljednje dvije sezone općenito, pretpozivom hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, objavili su iz HNK Gorice.

– Naravno da sam počašćen i neizmjerno sretan što sam ušao u krug reprezentacije. Uvijek sam govorio da mi je to dječački san, jedan od razloga zbog kojih sam i počeo igrati nogomet. Zaista je dobar osjećaj dočekati ovakav trenutak. Da, riječ je o pretpozivu, no i to smatram velikim priznanjem. Potpuno sam spreman i vrlo motiviran, bude li me izbornik trebao u ovoj akciji, tu sam! – rekao je Kristijan Lovrić.

Hrvatska reprezentacija u ovoj će akciji odigrati tri utakmice. U St. Gallenu će 7. listopada protivnik biti Švicarska, 11. listopada u Zagreb dolazi Švedska, a 14. listopada stiže Francuska, također u Zagreb. Uz Lovrića, pretpoziv su dobili i Lovre Kalinić, Mislav Oršić, Mile Škorić i Mijo Caktaš.

Osim Lovrića poziv za U-21 reprezentaciju Hrvatske dobili su igrači Gorice Krešimir Krizmanić i Dario Špikić. Pred tom reprezenatativnom selekcijom su kvalifikacijske utakmice za U-21 Europsko prvenstvo protiv San Marina (8. listopada u Zagrebu) i Grčke (13. listopada u Partasu). Pretpoziv za istu selekciju dobio je još jedan igrač kluba iz Velike Gorice – Josip Mitrović.

Kristijan Lovrić nije jedini Goričan koji je dobio pretpoziv za A reprezentaciju. Isti poziv za reprezentaciju Albanije dobio je Albi Doka. Albanija se, naime, priprema za dvije utakmice Lige nacija protiv Kazahstana i Litve. A u utakmici protiv Litve Doka bi se mogao naći oči u oči s klupskim suigračem Pauliusom Golubickasom, koji je također dobio poziv svog nacionalnog saveza.

Sve ovo je potvrda uspješnog rada u HNK Gorici.

kristijan lovrić
Foto: HNK Gorica

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare