Vijećnik Alan Šembera traži hitnu sjednicu Gradskog vijeća: Zbog Aglomeracije nam prijete milijunske tužbe izvođača radova i penali EU

alan šembera
Foto: Most NL

Vijećnik u velikogoričkom Gradskom vijeću i član kluba Mosta, Alan Šembera, poslao je otvoreno pismo dogradonačelniku Velike Gorice Ervinu Kolarcu i predsjedniku Gradskog vijeća Nevenu Karasu u kojemu traži očitovanje o nastavku provedbe projekta Aglomeracije.

Šembera navodi da su „svi odgovorni i relevantni za najveći projekt u povijesti Velike Gorice i Turopolja odsutni na nepoznati rok, a projekt nosi i značajan financijski rizik, i to u slučaju ako ga se neće raditi po strogim EU i profesionalnim pravilima, kakva za ovakve projekte u europskom-poslovnom svijetu vrijede. EU kažnjava svaku grešku u projektu strogom penalizacijom, koja može prelaziti i stotinu milijuna kuna. Što bi takvi penali za gradski proračun značili vrlo je jasno – bankrot gradskog proračuna“, ističe Šembera.

– Projekt Aglomeracija VG mora ići dalje, jer ako stane posljedice mogu biti katastrofalne. Dio projekta vezan na pročistač otpadnih voda već i tako kasni, te je velika opasnost za rokove projekta koji moraju biti ispoštovani. Nećemo dobiti kanalizaciju, uređene ceste i nogostupe, već ćemo imati milijunske tužbe izvođača i ogromne penale EU, doći ćemo na crnu listu EU, te nećemo moći dobiti niti eura iz fondova u slijedećem razdoblju“, navodi se u pismu.

Šembera u pismu tvrdi da su „partneri i izvođači šokirani razvojem situacije, a građani zabrinuti za nastavak radova, te se mora reagirati danas i odmah, i to vrlo konkretnim potezima“.

Stoga traži hitnu redovnu ili izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se raspravljati o aglomeraciji, imenovanje osoba koje će nastaviti raditi na projektu u ime VG Vodoopskrbe, odabir izvođača na natječaju za pročistač otpadnih voda i formiranje stručnog povjerenstva ili nadzornog odbora, koje će odsada pratiti i kontrolirati projekt aglomeracija, stoji u pismu koji je poslao Alan Šembera.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare