Treći puta za redom Kurilovcu Kup Zagrebačke županije: U reprizi lanjskog finala Gorica izgubila na penale

treći puta za redom kurilovcu kup
Predaja pehara igračima Kurilovca / Foto: NS ZŽ

Treći puta za redom Kurilovcu pripao Kup Zagrebačke županije. I ponovno je to Kurilovčanima uspjelo, kao i prije godinu dana, protiv favorizirane Gorice. I još jednom na penale. Gotovo potupna repriza lanjskog finala.

Vodio je Kurilovec 2:0 golovima Sedlačeka (45. minuta) i Roginića (74. minuta). No Gorica se uspjela vratiti zgodicima Špikića (84. minuta) i Delfija (85. minuta).  U ruletu pucanja jedanaesteraca bolji su bili domaćini jer je vratar Kurilovca Jan Paolo Debijađi obranio udarac Špikića.

Činjenica jest da je trener Gorice Valdas Dambrauskas poslao na teren kombiniranu momčad koju bismo trenutačno mogli nazvati drugom momčadi. Ni na klupi nije bilo Lovrića, Mudrinskog, Suka i Čabraje. No, i ostatak prvoligaškog društva trebao bi biti dovoljno jak za osvajanje Kupa. Tako, međutim, nije bilo. Trener Kurilovca Perica Vidak motivirao je svoje igrače i ponovno pomrsio račune Gorici. Zasluženo.

kurilovcu treći puta za redom kup
Kurilovec je bio bolji u finalu / Foto: HNK Gorica

Ipak, Dambrauskas je našao i pozitivne strane u porazu.

– Imali smo zadatak prije utakmice s Osijekom koji smo pokušali ispuniti. Naravno, nikada nije dobar osjećaj izgubiti, ali moramo gledati pozitivne strane današnje utakmice. Imali smo igrača manje, gubili 0:2 i na kraju se uspjeli vratiti – kazao je trener Gorice.

Perica Vidak je, pak, na svome Facebook profilu kratko napisao: “Samo ponoviti rečeno… posebna momčad.“ Kratko i potpuno jasno. Da, treći puta za redom Kurilovcu kup Zagrebačke županije, lijep je to uspjeh.

Nenad Črnko predao je pobjednički pehar igračima Kurilovca. Bio je nasmijan iako je njegova Gorica izgubila. A svi koji ga poznaju znaju da ne voli gubiti. No, s pravom je bio zadovoljan jer je svima koji vole nogomet u Velikoj Gorici u interesu da imamo (barem) dva jaka kluba. Goricu stabilnu u prvoj ligi, a Kurilovec, nadamo se već od sljedeće sezone, kao stabilnog drugoligaša.

FINALE KUPA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
NK KURILOVEC – HNK GORICA 2:2 (7:5 – 11 m)
STRIJELCI: 1:0 Sedlaček (45), 2:0 Roginić (74), 2:1 Špikić (84), 2:2 Delfi (85)
NK KURILOVEC: Debijađi, Šarić, Marinić, Tominac (od 56. Roginić), Sedlaček, Hodak (od 56. Martinović), Matoš, Čurek, Čunčić, Muhar, Rajić.
TRENER: Perica Vidak
HNK GORICA: Banić, Musa, Jovičić, Moro, Hamad (od 69. Špikić), Dvorneković, Doka (od 46. Delfi), Golubickas (od 69. Mitrović), Kalik (od 87. Steenvoorden), Čanađija (od 46. Babec), Dieye.
TRENER: Valdas Dambrauskas

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare