Sjajan rezultat Škrinjarića na korčulanskom triatlonu: U svojoj dobnoj skupini osvojio je prvo mjesto Srednje dugi triatlon, poznatiji kao “polu-Ironman” ili “Ironman 70.3”, je utrka koja se sastoji od 1900 metara plivanja, 90 km vožnje bicikla i na kraju 21,1 km trčanja

Sjajan rezultat Škrinjarića na korčulanskom triatlonu
Foto: Maraton klub Velika Gorica

Sjajan rezultat Brune Škrinjarića na korčulanskom triatlonu koji je održan prošli vikend. Njegovo ukupno vrijeme za cijeli srednje dugi triatlon bilo je 4:56:07 čime se popeo na ukupno 7. mjesto, ali i zauzeo pobjedničko postolje u svojoj dobnoj kategoriji muškaraca između 30-34 godine, objavio je Maraton klub Velika Gorica. Ove je godine utrka ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske u srednje dugom triatlonu.

Srednje dugi triatlon (poznatiji kao “polu-Ironman” ili “Ironman 70.3”) je utrka koja se sastoji od 1900 metara plivanja, 90 km vožnje bicikla i na kraju 21,1 km trčanja (polumaraton).

Temperatura mora je bila oko 23 stupnja Celzijusa, pa su tako bila dozvoljena plivajuća odijela (popularno zvana “neopreni”), koja ipak malo pomažu u samom plivanju. Početnu dionicu od 1900 metara Škrinjarić je preplivao za 36:15, nakon čega je uslijedila biciklistička dionica.

Bicikl se vozio doslovno preko cijele Korčule, od grada Korčule do Vela Luke i nazad, pri čemu se, zbog dosta brdovitog reljefa, nakupi oko 1500 metara visinske razlike. Ovu, dosta zahtjevnu dionicu, Škrinjarić je odvozio za 2:48:36, nakon čega je uslijedila i posljednja dionica i to trčanje polumaratona.

Ruta polumaratona prostirala se uz korčulansku obalu od grada Korčule do mjesta Račišće udaljenog 10,5 km i opet natrag do Korčule. Ovu dionicu Bruno je istrčao za 1:25:23.

Sjajan rezultat Škrinjarića na korčulanskom triatlonu
Foto: Maraton klub Velika Gorica

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare