Zašto ne voze noćne linije ZET-a: Grad Velika Gorica nije ugovorio niti platio noćni prijevoz na liniji 268

zašto ne voze noćne linije ZET-a
Foto: Gorica.info

Noćna linija ZET-a 268 nije obuhvaćena postojećim ugovorom niti je plaćena. Tako smo danas iz priopćenja ZET-a saznali zašto ne voze noćne linije ZET-a iz Zagreba prema Velikoj Gorici.

U priopćenju se navodi da su svi polasci autobusa na relaciji Velika Gorica – Zagreb definirani Ugovorom o prijevozu i dogovoreni s Gradom Velika Gorica, koji kao naručitelj definira obim usluge, odnosno organizaciju, dinamiku i intenzitet usluge. Zagrebački električni tramvaj pruža uslugu javnog prijevoza koja se naplaćuje kao i svaka druga usluga u bilo kojoj komercijalnoj djelatnosti. ZET ne može pružati uslugu koja nije plaćena i definirana Ugovorom o obavljanju prijevoza, kao što je slučaj s noćnim polascima na autobusnoj liniji 268, stoji u priopćenju ZET-a.

ZET je ugovorni operator javnog gradskog prijevoza za Grad Zagreb, no može obavljati i ostale vrste komercijalnog i drugog prijevoza uz uvjet da su svi troškovi podmireni.

Ukoliko se zadovolje potrebni preduvjeti za intenzivnijom uslugom od strane naručitelja, neće postojati prepreke za uspostavljanje noćnog ili intenzivnijeg dnevnog prometa na relaciji Velika Gorica – Zagreb, kako je uostalom i prakticirano proteklih godina, kažu iz ZET-a.

Podsjetimo, portal Gorica.info je prvi pisao da su ukinute noćne linije ZET-a za Veliku Goricu. Tada smo pitali gradsku upravu zašto su ukinute noćne linije, a oni su nam odgovorili da su uputili dopis prijevozniku i da čekaju povratnu informaciju.

– Ugovor o pružanju usluga javnog prijevoza putnika između Grada Velike Gorice i tvrtke ZET d.o.o. kao prijevoznika na snazi je do 30. rujna ove godine. Ugovorom je, između ostalog, definiran obim usluge javnog prijevoza, broj linija i polazaka sukladno potrebama putnika. To uključuje i noćne polaske. S obzirom na to, prijevoznik je dužan poštovati ugovorne odredbe – odgovorila nam je Elizabeta Stipetić iz Ureda gradonačelnika Velike Gorice.

Danas smo napokon saznali zašto ne voze noćne linije ZET-a.

Goričani koji svakodnevno putuju dnevnim linijama 268 u Zagreb kažu nam da se ZET-ovi autobusi sve duže čekaju, da neke linije, iako su na rasporedu vožnje, uopće ne dolaze i da su gužve u autobusima nesnosne. Što Goričane čeka nakon 30. rujna, kada ističe ugovor sa ZET-om, tek ćemo vidjeti.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare