Afera Elektrocentar Petek: Ovo je istina o gradnji reciklažnog dvorišta u Gorici i odnosu s Petekovom tvrtkom, kaže šef Uprave VG Komunalaca Iscurio transkript razgovora Peteka i šefa VG Komunalca Jurice Mihalja /// Mihalj kaže da na njega nije vršen nikakav pritisak /// U projektu gradnje reciklažnog dvorišta na Elektrocentar Petek otpada 15% radova

afera elektrocentar petek
Foto: Gorica.info

Istražitelji ispituju mogućnost da se gorički gradonačelnik Dražen Barišić dogovarao s Elektrocentrom Petek oko izgradnje novog reciklažnog dvorišta u Velikoj Gorici, koje bi se trebalo početi graditi ovih dana. To bi se moglo zaključiti iz transkripta koje je objavio portal Telegram. Afera Elektrocentar Petek u fokusu je pozornosti hrvatske, ali i velikogoričke javnosti.

U tekstu se navodi da su se istražitelji zainteresirali za još jedan posao koji je dobio Elektrocentar Petek u Velikoj Gorici. U telefonskom razgovoru snimljenom u travnju ove godine Krešo Petek razgovarao je s predsjednikom Uprave VG Komunalca Juricom Mihaljem o izgradnji reciklažnog dvorišta.

Čekaj, čekaj, daj ono… sa šefom sam razgovaral ono, nastavak reciklažnog. Ja bi nosil. Očeš ti s menom asfalte i to…”, predlaže Petek Mihalju suradnju.

Mihalj mu na to uzvraća: “Čekaj, sa šefom si razgovarao da bi ti nosio”.

“Da”, odgovara Petek.

Afera Elektrocentar Petek dobila je objavom tog kratkog transkripta novi nastavak, ali i moguću novu dimenziju u kojoj je, osim VG Vodoopskrbe, navodno uključena još jedna gorička gradska tvrtka.

Za komentar smo zatražili predsjednika Uprave VG Komunalca Juricu Mihalja, pitali smo ga je li bilo dogovora oko izgradnje reciklažnog dvorišta te je li gradonačelnik Barišić radio pritisak da u posao bude uključen Elektrocentar Petek?

– U javnom natječaju koji je povod ovih medijskih natpisa, barem prema mojim saznanjima, nije bilo apsolutno nikakvih nezakonitih ili nemoralnih radnji, a tvrtka Elektrocentar Petek bila je tek jedna od članica Zajednice ponuditelja – kazao nam je Jurica Mihalj.

Mihalj pojašnjava kako je VG Komunalac, osim za svoju redovnu djelatnost, registriran i za izvođenje građevinskih radova niskogradnje, te redovito prati Oglasnik javne nabave, posebno onih na području grada Velike Gorice.

– Razmatrali smo mogućnost javljanja na natječaj izgradnje reciklažnog dvorišta u Kurilovcu, gdje su uglavnom radovi niskogradnje. No, kako natječaj uključuje i druge vrste radova, poput geodetskih radova i javne rasvjete, za koje nismo imali potrebne uvjete iz natječajne dokumentacije, a to su ovlašteni inženjeri geodezije i elektrotehnike, pristupili smo ispitivanju tržišta i odabrali najpovoljnije ponude. Na temelju toga Zajednica ponuditelja s VG Komunalcem, kao Nositeljem ponude (a ne Elektrocentrom Petek kao što je g. Petek prema objavljenom u članku navodno htio), uključujući i tvrtke Mebelt, Kota i Elektrocentrom Petek, je na koncu bila najpovoljnija na javnom natječaju te ju je Grad Velika Gorica odabrao – pojašnjava Mihalj kako su dobili posao izgradnje reciklažnog dvorišta.

afera elektrocentar petek
Krešo Petek i Dražen Barišić su u istražnom zatvoru Remetinec

– Ukupan iznos s kojim je Zajednica ponuditelja, predvođena tvrtkom VG Komunalac, bila najpovoljnija je 2,88 milijuna kuna bez PDV-a. Od toga, prema Ugovoru Zajednice ponuditelja, tvrtka Elektrocentar Petek izvodit će radove na izgradnji javne rasvjete, koji čine oko 15% ukupno ugovorenih radova. Preostalih 85% radova izvodit će ostali članovi zajednice – ističe prvi čovjek VG Komunalca.

– Na mene nije vršen nikakav pritisak vezan uz bilo koji dio ovoga ni drugih natječaja, a koliko sam upoznat, niti na stručne službe VG Komunalca koje već uobičajeno pripremaju ponude za javna nadmetanja i komuniciraju s najpovoljnijim članovima potencijalne Zajednice ponuditelja. Ne želim vjerovati i nadam se da se ne radi o pokušaju diskreditiranja tvrtke VG Komunalac i mene osobno, a radi informiranja javnosti stojim na raspolaganju za bilo kakva pojašnjenja i rado ću odgovoriti na sva pitanja vezana uz ovu temu, rekao nam je Mihalj o aferi Elektrocentar Petek i odnosu s njegovom tvrtkom.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare