Loše suđenje Marina Vidulina na štetu Gorice izazvalo prosvjed: Črnko nakon učestalih grešaka sudaca više ni u što nije siguran, pa ni da je sve to slučajno Marin Vidulin je u prvoj kvalitetnoj skupini hrvatskih nogometnih sudaca!? /// Osijeku je drugi prekršaj na utakmici sudio u 50. minuti susreta /// Kad je Gorica u pitanju, VAR vidi samo ono što želi

loše suđenje marina vidulina
Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica / Foto: Gorica.info

Loše suđenje Marina Vidulina obilježilo je subotnji susret Osijek – Gorica 2:1, koji je riješen duboko u sudačkoj nadoknadi. Barem dva puta je nesretni Vidulin pogriješio na štetu Gorice – kod prekršaja za drugi žuti karton Albiju Doki, a koji nije postojao, i kod postojećeg prekršaja na rubu kaznenog prostora nad Goričkim Irancem Delfijem, a kojeg Vidulin ”nije vidio”. Obje odluke direktno su utjecale na konačni rezultat.

Nakon, blago rečeno, lošeg suđenja Marina Vidulina priopćenjem se oglasio Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica. Evo što je napisao Črnko:

“Čestitam NK Osijeku na prikazanoj igri i zasluženoj pobjedi, kao i navijačima domaće momčadi na stvorenoj atmosferi, međutim nisam zadovoljan nekim detaljima u samoj utakmici, a Gorici se takve stvari prečesto ponavljaju. Naime, razočaran sam kriterijem suđenja u utakmici u Osijeku, odnosno procjenama prekršaja i kartona. Smatram kako su takve stvari apsolutno nedopustive, budući da su u ovom slučaju izravno utjecale na ishod utakmice.
Primjerice, Osijeku je drugi prekršaj na utakmici dosuđen tek nakon 50. minute, dok je sa druge strane kriterij bio potpuno različit. Također, nedvojbeno je da prekršaj Albija Doke za drugi žuti karton uopće nije postojao, kao što je nedvojbeno da je postojao prekršaj na Younesu Delfiju na rubu šesnaesterca u sudačkoj nadoknadi, koji nije dosuđen. Isključenje našeg igrača se nije smjelo dogoditi, a time je Gorica drastično oštećena.
Upotreba video tehnologije u nogometu, odnosno VAR-a, ima moju punu potporu i vjerujem da doprinosi boljem suđenju u HNL-a, no isto tako moram naglasiti da se u slučajevima u koje je uključena HNK Gorica koristi vrlo selektivno. Konkretno, u utakmici protiv NK Istre 1961 sporna situacija u šesnaestercu protivnika, kod rezultata 1-1, nije se ni pregledavala?! Usporedite samo kazneni udarac i isključenje Steenvoordena na utakmici sa Istrom, za koje smatram da je ispravno, i prekršaj nad Delfijem u posljednjim minutama kod rezultata 1-1 na rubu kaznenog prostora, u vrlo upitnoj situaciji, koja može imati samo jednu dilemu – prekršaj na rubu kaznenog prostora ili kazneni udarac!
I dalje vjerujem kako ne postoji nikakva urota protiv HNK Gorice, suludim mi se čini i pomisliti da nekome u hrvatskom nogometu može zasmetati uspjeh našega kluba na početku sezone, ali nakon svega više ni u što nisam siguran. Pogreške su uvijek moguće, griješe i igrači, i treneri, i svi mi koji vodimo klubove, pa tako pogreške rade i suci, no stvara se dojam kako neke stvari definitivno nisu slučajne. I dalje sam uvjerenja da nam se kartoni dijele već u svlačionici, odnosno kako za nas i dalje ne vrijede isti kriteriji kao za naše protivnike.
U nadi da se slične situacije više neće ponavljati, da više nećemo imati razloga za reakcije ovakvoga tipa, okrećemo se novim izazovima. HNK Gorica ima svoj put, svoj način rada i funkcioniranja, i od toga nećemo odstupati ni za milimetar.
Ponavljam još jednom, Osijek je bio bolji i zasluženo je pobijedio, njihovoj pobjedi ne vidim zamjerki, ali imali smo priliku i bili smo dobar protivnik, koji može napraviti i nešto više od časnog poraza, ali u tome su nas zaustavile neke odluke koje su u najmanju ruku diskutabilne.”

Loše suđenje Marina Vidulina još je jedan alarm da u domaćoj sudačkoj nogometnoj organizaciji stvari ne štimaju. Gorica je od ulaska u Prvu HNL redovita žrtva sudaca koji nešto nisu vidjeli ili baš taj dan kada su sudili Goričanima nisu bili u formi. A Marin Vidulin je u 1. kvalitetnoj skupini hrvatskih nogometnih sudaca. Pametnom dosta.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare