Obrat u aferi Elektrocentar Petek: Direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac izašao iz Remetinca nakon dopune iskaza. Je li dodatno teretio Barišića? Jelisavca čeka smjena s direktorskog mjesta, ali ostaje raditi u gradskoj tvrtki /// Upućeni tvrde da dalje ide i aglomeracija, osim gradnje pročistača koji je predmet istrage

obrat u aferi elektrocentar petek
Jelisavac je izašao iz Remetinca, Barišić je i dalje u zatvoru / Foto: Gorica.hr

Obrat u aferi Elektrocentar Petek. Direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac izašao je u ponedjeljak iz istražnog zatvora u Remetincu. On je u zatvoru završio kao osumnjičenik zbog navodnog namještanja javnog natječaja i posla izgradnje velikogoričkog pročistača otpadnih voda ivanićgradskoj tvrtki Elektrocentar Petek.

Zbog istog djela s njim su u zatvoru bili i vlasnik te tvrke Krešo Petek, te velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić. Svi oni su, pak, zajedno s još deset osumnjičenih dio velike afere namještanja poslova i javnih natječaja ivanićgradskoj tvrtki, koja trese sam hrvatski politički vrh zbog nejasnih veza aktualnog hrvatskog predsjednika, trojice ministara i još niza viđenih Hrvata s osumnjičenim šefom Janafa Draganom Kovačevićem. Prepucavanje između predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, potaknuto tom aferom, traje već gotovo dva tjedna.

No, vratimo se mi velikogoričkom dijelu ove afere. Jutarnji list navodi da je Jelisavac zatražio dopunu svoje obrane, koja se pretvorila u višesatno davanje iskaza. Stoga se pretpostavlja da je Jelisavac priznao barem dio krivice, pa je USKOK tražio da ga se pusti iz istražnog zatvora. No, isto tako se pretpostavlja da je direktor VG Vodoopskrbe dodatno teretio Peteka i Barišića. Tim više što su se pojavile i medijske špekulacije kako će protiv te dvojice optužnica biti proširena. Da, ovo je definitivno obrat u aferi Elektrocentar Petek.

Jelisavca su tajno snimili u nizu razgovora s drugim osumnjičenicia. On je dvojio oko toga što rade i pripremaju, ali je još više bio u strahu od mogućeg snimanja. Jedan od takvih razgovora u kojem je tražio Peteka da ne razgovaraju telefonom o delikatnim stvarima vodio se u Petekovu automobilu. No, dvojac nije slutio da su istražitelji uspjeli ubaciti “bubu“ u auto…

Obrat u aferi Elektrocentar Petek i Jelisavčev izlazak na slobodu vjerojatno je vezan i uz uvjete u zatvoru. Očito ih Jelisavac nije mogao izdržati, pa je odlučio dodatno popričati s istražiteljima… Je li dodatno teretio Barišića doznat će se najkasnije kada krene proces. Obojica su iz Gradića, veže ih kumstvo, a navodno su i rođaci. Vidjet ćemo je li zatvor jači od tih veza.

Što očekuje direktora VG Vodoopskrbe. Neslužbeno doznajemo da zbog mogućeg utjecaja na svjedoke ne smije prići sjedištvu VG Vodoopskrbe i zgradi gradske uprave. Isto tako, uskoro će biti smijenjen s funkcije, ali će ipak, sukladno ugovoru koji ima, ostati raditi u toj gradskoj tvrtki budući je još uvijek samo u statusu osumnjičenika. Izabrat će se novi direktor kako bi tvrtka s više od 150 zaposlenika mogla nastaviti funkcionirati. Aglomeracija Velike Gorice, najveći infrastrukturni projekt u našem kraju, tvrde dobro upućeni izvori, također ide dalje. Točnije nastavljaju se svi dijelovi projekta osim gradnje pročistača koja je dio već spomenute istrage.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare