Odvjetnik goričkog gradonačelnika Dražena Barišića: Jelisavac je teretio neke osobe, priznao je cijelo djelo zato mu je ukinut istražni zatvor Ljubo Pavasović nije htio reći hoće li Barišić podnijeti ostavku, kazavši da se o tome razgovaralo, ali nije donesena nikakva odluka ili zaključak

dražena barišića

Odvjetnik goričkog gradonačelnika Dražena Barišića Ljubo Pavasović u N1 Studiju uživo komentirao je puštanje iz istražnog zatvora Tomislava Jelisavca, predsjednika Uprave VG Vodoopskrbe, koji je osumnjičen da je s gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem sređivao poslove Kreši Peteku.

– Imam informaciju da je Tomislav Jelisavac dopunio svoju obranu, a nama to znači da je teretio neke suoptuženike i priznao cijelo djelo. Pretpostavka je da je on iskazao da je sve radio na prijedlog Dražena Barišića, jer inače USKOK ne bi ukinuo istražni zatvor. No još je puno pitanja na koja nemamo odgovore – rekao je Ljubo Pavasović.

Pavasović je kazao kako je gorički gradonačelnik kod prvog ispitivanja porekao iznesene optužbe i zadržao pravo da obranu dopuni. – Tada je bilo jasno da će uslijediti istražni zatvor, pa s opsežnom obranom ne bi ništa dobili. Vjerujem da ćemo do kraja negirati ono što nam se stavlja na teret i da ćemo objasniti kontekst svih događaja. Nije snimljen iznos novca, Barišića se tereti za trgovinu utjecajem i pogodovanje prilikom postupka javne nabave. Do sada bi USKOK da ima dokazne radnje o primanju mita to uvrstio u optužnicu, no za sada nema nikakvih naznaka o tome da bi Barišiću bio obećan bilo kakav novac – rekao je Pavasović.

Kazao je i kako nitko od branitelja još nije vidio cijeli spis. – Kada vidimo taj dokument moći ćemo reći tko je bila primarna meta, a tko je bio slučajno uhvaćen. USKOK nam to za sada nije dao – rekao je.

Pavasović je kazao kako Dražen Barišić o ostavci ne želi govoriti javno.

– O tome smo razgovarali, ali nema nikakve odluke ili zaključka o tom pitanju. Činjenica je da, ako je netko gradonačelnik i da ostavku na tu poziciju, umanjuje mogućnost za ponavljanje djela. Mislim da je ovo što se događa veliki folklor, a pošto ni mi nismo blizu sudnice, politika u nju nije mogla ući. Teško je da će politika o svemu moći odlučivati. Mediji i politika stvaraju kontekst, ali ne u nekoj dramatičnoj mjeri – istaknuo je Pavasović.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare