Zbog prebrze vožnje 50-godišnji motorist naletio na automobil kod Bapča: Teško je ozlijeđen i prevezen na Rebro U prvih osam mjeseci ove godine, u prometnim nesrećama smrtno su stradala četiri vozača mopeda, 37 vozača motocikala i jedna putnica na motociklu odnosno,

Zbog prebrze vožnje
Foto: PUZ

Zbog prebrze vožnje ozlijeđen je motorist kod Bapča koji je naletio na automobil, objavila je policija. Jučer, 29. rujna oko 11.20 sati, 50-godišnjak je vozio motocikl marke Honda zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se istočnim kolnikom DC 30, lijevom prometnom trakom za ravno u smjeru sjevera.

Dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Bapče, nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju u prometu, kažu u policiji. Naletio je na stražnji dio automobila zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 44-godišnjak. Vozilo je bilo zaustavljeno zbog svjetla na semaforu.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 50-godišnjak, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Zagreb.

Stradavanja mopedista i motociklista

Zbog prebrze vožnje motoristi često stradavaju. Tijekom prvih osam mjeseci ove godine, u prometnim nesrećama u Hrvatskoj smrtno su stradala četiri vozača mopeda, 37 vozača motocikala i jedna putnica na motociklu odnosno, svaka četvrta osoba koja je poginula u prometnim nesrećama, nalazila se na takvom vozilu.

Iz policije poručuju mopedistima i motociklistima da ne precjenjuju vlastite mogućnosti i ne podcjenjuju opasnosti u prometu, već da povećaju pažnju, obzirom da sudjeluju u teškim prometnim nesrećama, ponekad i sa smrtnim ishodom, a u kojima su najčešće i počinitelji.

Poruka vozačima ostalih vozila je da obrate pozornost na motocikliste u prometu i to naročito na raskrižjima, prilikom uključivanja u promet, skretanja i prestrojavanja.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare