Korona se probila u osnovnu školu: Zaražene četiri nastavnice u OŠ Eugena Kumičića, pet poslano na testiranje

korona
Foto: OŠ Eugena Kumičića

Potvrđeno je kako su četiri profesorice predmetne nastave u Osnovnoj školi Eugena Kumičića pozitivne na korona virus. Još pet profesorica je upućeno na testiranje na korona virus. Prema izjavama zaraženih djelatnica pretpostavlja se da je mjesto širenja zaraze privatno druženje izvan škole na kojem su sve bile, objavljeno je iz gradske uprave.

Za vrijeme boravka u školi sve su se djelatnice pridržavala epidemioloških mjera: obaveznog nošenja maski i održavanja distance. Daljnje mjere škola će poduzeti prema preporukama epidemiologa, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, navodi se u priopćenju.

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite, u posljednjih mjesec dana na području naše županije korona virus se probio u pet dječjih vrtića (zaraženo troje djelatnika i dvoje djece), sedam osnovnih škola (zaraženo sedam učenika i dvoje nastavnika), te dvije srednje škole (zaražena dva učenika).

Do kraja listopada na snazi su strože mjere koje je donio Nacionalni stožer na prijedlog Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije. Na privatnim svečanostima i proslavama (momačke i djevojačke proslave, prve pričesti, krizme, karmine,..) na kojima sudjeluju osobe izvan kruga obitelji može biti prisutno najviše 20 osoba. Na pogrebima se sućut ne smije izražavati bliskim kontaktom, a sudionici su dužni pridržavati se propisanog razmaka. Na svim društvenim i javnim okupljanjima (manifestacije, priredbe, izložbe, mise, sportska natjecanja i st.) obvezno je pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a ako se održavaju u zatvorenom prostoru obvezno je i nošenje maski za lice ili medicinskih maski

Epidemiološka situacija na području Zagrebačke županije s trenutno 243 aktivnih slučajeva nije alarmantna, ali zahtjeva ozbiljnosti i odgovornost, ističu u županijskom Stožeru.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare