Policija upozorava na prevarante: Jedna žena je ostala bez 130 tisuća eura, a drugoj su lažni inspektori uzeli 620 tisuća kuna

policija
Ilustracija: Pixabay

Policija je objavila upozorenje građanima zbog dva nova oblika prevare. U prvom slučaju je starija ženska osoba prijavila prijevaru u Metkoviću. Ženu je telefonski kontaktirala muška osoba koja se predstavila kao kriminalistički inspektor koji joj je rekao da je netko podigao dio novca kojeg ona ima oročenog u jednoj banci. Muškarac je tvrdio da policija provodi provjere te da bi trebala podignuti preostali dio novca i dati ga njima. Misleći da novac predaje policiji, žena je 620 tisuća kuna predala dvojici nepoznatih muškaraca koji su došli na njenu kućnu adresu. Ubrzo je shvatila da je prevarena te je slučaj prijavila policiji.

U drugom je slučaju, također starija ženska osoba prijavila prijevaru u Dubrovniku na način da je u posljednjih godinu dana dobivala upute nepoznatih osoba koji su se predstavili kao brokeri, a čije je oglase pronašla na internetu. Gospođa je uplaćivala novčane iznose bankovnim doznakama firmama sa sjedištem na Cipru i Ujedinjenim arapskim emiratima misleći da ulaže u dionice, razne valute i plemenite metale. Lažni brokeri su gospođi obećavali da će joj se uloženi novac vratiti uz dobit. Nakon što se pobliže informirala o firmama s kojima je poslovala, shvatila je da je žrtva međunarodnih prevaranata te je slučaj prijavila policiji. Žrtva je oštećena za 130 tisuća eura.

Iz policije upozoravaju građane, posebno one starije životne dobi, da s posebnim oprezom komuniciraju s nepoznatim osobama koje od njih traže novac ili osobne podatke kao i da svaki sumnjivi slučaj prijave policiji na broj 192 ili dolaskom u najbližu policijsku postaju.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare