Rasprodaja biljaka u Botaničkom vrtu: Iskoristite priliku i kupite razno bilje po prihvatljivim cijenama ovaj vikend Mole sve posjetitelje da pripreme sitan novac i ponesu torbe, košare ili cekere /// Plastične vrećice ne prodaju /// Platiti možete samo gotovinom, kartice ne prihvaćaju ///

rasprodaja biljaka
Foto: Botanički vrt

Svake godine Botanički vrt u Zagrebu organizira prigodnu proljetnu ili jesensku prodaju biljaka. Ovogodišnja rasprodaja biljaka bit će u subotu i nedjelju, 3. i 4. listopada, od 10 do 14 sati, objavio je Botanički vrt.

Tijekom godine vrtlari uzgajaju i razmnožavaju biljke iz Zbirke vrta (stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmovi i stabla) kako bi se održao kontinuitet u broju i raznolikosti svojta Zbirke. Višak uzgojenih biljaka prodaju po vrlo povoljnim cijenama, kažu u Botaničkom vrtu.

Sav materijal je uzgojen i razmnožen klasičnim, „starinskim“ metodama, a zbog manjka prostora za uzgoj te biljke često ne izgledaju sjajno i bujno poput biljaka koje danas možete kupiti u cvjećarnama i vrtlarskim centrima. No izgled vara – naše su biljke zdrave i otporne i neće vam uginuti za godinu-dvije, što je čest slučaj kod biljaka uvezenih iz brojnih europskih rasadnika, ističu u Botaničkom vrtu. Te su biljke uzgajane prisilnim i brzim metodama s namjerom što veće zarade svake godine i najčešće ne žive dugo.

Prilikom kupnje određene biljke, vrtlar će vas uputiti u pravilnu sadnju i uzgoj. Botanički vrt nije rasadnik, njima je cilj prodati višak biljaka i zato nemaju popis biljaka u ponudi. Stoga ne daju telefonske informacije o dostupnosti određene biljke i količine u prodaji.

Iz Botaničkog vrta pozivaju posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških preporuka nošenja maski i održavanja razmaka.

Mole sve posjetitelje da pripreme sitan novac i ponesu torbe, košare ili cekere. Plastične vrećice ne prodaju, ali mogu ponuditi platnene torbe. Platiti možete samo gotovinom, kartice ne prihvaćaju.

U slučaju ružnog vremena, rasprodaja biljaka odgađa se za sljedeći vikend.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare