Gorica na vrhu dva omiljena sporta: I košarkaši Gorice su u subotu pobijedili veliki Zadar košem sa zvukom sirene za kraj utakmice

gorica na vrhu
Slavlje košarkaša Gorice nakon koša sa zvukom sirene / Foto: KK Gorica

Gorica je na vrhu u nogometu, ali i u košarci. Stvarno nitko nije vjerovao, ma koliko neki od nas bili nedokazani optimisti, da će Gorica dočekati jutro prve nedjelje u listopadu na vrhu Prve HNL, a vjerojatno nije baš bilo ni puno više onih koji su vjerovali da će gorički košarkaši isto to napraviti u HT Premijer ligi.

A uspjeli su i jedni i drugi. Košarkaši su u subotu dočekali legendarni Zadar. Obje momčadi imale su po dvije pobjede u prva dva kola. Igrao se derbi. Derbi koji na kraju nije nimalo zaostajao za dramom koja se nekoliko sati kasnije događala na gradskom stadionu, udaljenom petstotinjak metara od gradske sportske dvorane, doma goričkih košarkaša.

Utakmica je bila izjednačena, razlika se kretala u nekoliko koševa, a najveća je bila plus sedam za Goricu. Primjerice, tako je bilo na početku treće četvrtine, ali se već nakon nekoliko minuta sve preokrenulo i rezultat je došao na +1 za Zadar.

Kraj je bio za infarkt. Evo opisa s internetske stranice KK Gorice: ”U borbi sa satom i dva protivnička čuvara Uljarević radi fintu i pogađa dugu dvicu (možda čak i tricu) za erupciju oduševljenja u cijeloj dvorani.”

gorica na vrhu
Trenutačno stanje u prvoj nogometnoj i košarkaškoj ligi

I tako je Gorica na vrhu prvoligaških ljestvica i u košarci i u nogometu. Vijesti o sportskim uspjesima iz našeg grada pune novinske naslovnice. A i Kurilovec je čvrsto na vrhu Treće HNL Središte. Velika Gorica živi sportske trenutke slave kao nikada do sada. Samo da tako potraje…

gorica na vrhu
Naslovnica nedjeljnih Sportskih novosti

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare