HGSS spasio pijanu osobu s Ivanščice: Poslali upozorenje planinarima i izletnicima da se suzdrže od alkohola

HGSS
Ilustrativna fotografija: HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) objavila je kako su pripadnici Stanice Varaždin spašavali pijanu osobu s Ivanščice.

U PU Ivanec stigao je zabrinuti planinar, koji se upravo bio spustio po planinarskoj stazi Konj, i želi prijaviti vidno alkoholiziranu osobu koja nekontrolirano pada po planinarskoj stazi Konj, te po njegovoj procjeni nije sposobna sigurno se spustiti do podnožja bez da se unesreći, navodi se u objavi HGSS-a.

Nakon dojave, dva člana Stanice iz Ivanca kreću po planinarskoj stazi prema unesrećenoj osobi, dok iz Varaždina stižu još petorica članova.

Na predjelu staze “Mali konj” zatečena je vidno alkoholizirana osoba koja nije bila u stanju sama hodati ili komunicirati. Osoba je bila u pratnji planinara koji ga je pronašao u jarku pokraj puta.

Osoba je nakon kraćeg spuštanja predana PU Ivanec s preporukom da se uputi na medicinsku obradu prije puštanja kući.

Iz HGSS-a apeliraju na planinare i izletnike da se suzdržavaju od alkoholnih ekscesa u prirodi, mole također da pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava ne kreće se u brda i šume, jer osim što svoje bližnje dovode u nezavidan položaj te pored toga svojim nemarom aktiviraju žurne službe, najviše zapravo ugrožavaju sami sebe, ističu u HGSS.

Ova je priča na sreću završila sretno, zahvaljujući nizu faktora i velikoj sreći, navodi se u objavi HGSS.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare