Maske postaju obavezne u zatvorenim prostorima, a nosit će se i na otvorenom dok čekamo autobus ili tramvaj Predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak kazao je kako smatra da nošenje maski u kafićima neće biti problem

maske
Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak danas je najavio da će se uvesti nošenje maske u zatvorenim prostorima, ali i na otvorenim gdje je nemoguće izbjeći bliski kontakt u nastavku borbe protiv pandemije koronavirusa u jesen i zimu. Kao primjer naveo je stajalište autobusa ili tramvaja. Capak je dodao da će to biti doneseno u formi preporuke.

– Razgovarali smo s ugostiteljima o nošenju maske i oni nemaju ništa protiv da se takva mjera uvede. Naravno, ne za vrijeme konzumacije hrane i pića nego tijekom dolaska i prilikom odlaska na toalet ili na pušenje ili slično – kazao je Capak.

Otkrio je da datum za te preporuke još nisu odredili, ali da će on biti “vrlo brzo”. Na pitanje razmišlja li se o uvođenju kazni rekao je da se razgovaralo i o tome.

– Ugostitelji su za to da se pojačaju kontrole i Državnog inspektorata i njegovih inspekcija zato što smatraju da stradaju oni koji se drže mjera, a ne oni koji ih se ne drže – kazao je Capak.

maske
Marin Medak

Predsjednik Udruge ugostitelja Marin Medak za Dnevnik N1 kazao je kako smatra da nošenje maski u kafićima neće biti problem, te da će neki gosti zbog toga biti i sretni.

Prilikom ulaska u ugostiteljske objekte morat će se nositi maska, ali kada krenete s konzumacijom maska će se moći skinuti, objasnio je.

– Na benzinske i u trgovine se ide s maskama, ne vidim zašto bi ovdje to bilo problem. Ako je razmak između stolova, nema problema. Vjerujem da neće biti problema i da će se gosti osjećati sigurno. Možda to bude imalo hladan efekt, ali da će u budućnosti ljudi navići – kazao je Marin Medak.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare