Katja Matković Mikulčić, ravnateljica Gradske knjižnice dobitnica je Kukuljevićeve povelje, najvećeg priznanja za knjižničare

katja matković mikulčić
Foto: Gradska knjižnica Velika Gorica

Katja Matković Mikulčić, ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica, ovogodišnja je dobitnica Kukuljevićeve povelje – najvećeg nacionalnog strukovnog priznanja u području knjižničarstva.

Povelja je nazvana imenom zaslužnog hrvatskog bibliofila i bibliografa Ivana Kukuljevića Sakcinskog, a dodjeljuje je Skupština Hrvatskoga knjižničarskog društva na prijedlog Ocjenjivačkog odbora kao oblik javnog priznanja knjižničnim djelatnicima za dugogodišnji rad i značajne rezultate na unapređenju knjižničarske djelatnosti.

Svečanost uručenja Povelje održat će se u petak 9. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Katja Matković Mikulčić od 2005. godine obnaša dužnost ravnateljice Gradske knjižnice Velika Gorica i na tom mjestu dala je nemjerljiv doprinos ugledu struke i same institucije kojoj je na čelu, ističu u Gradskoj knjižnici. To je prepoznato u lokalnoj zajednici koja je Gradskoj knjižnici Velika Gorica 2007. godine dodijelila  Nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića u znak zahvalnosti za iznimna dostignuća u obavljanju knjižničarske djelatnosti te razvoju kulture, obrazovanja i informiranja građana u Velikoj Gorici. Ista nagrada dodijeljena je osobno Katji Matković Mikulčić 2019. godine.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare