Barišić u sve težoj poziciji?: I treća osumnjičena za sudjelovanje u namještanju natječaja za pročistač na slobodi. Pretpostavlja se da je priznala krivnju

Barišić u sve težoj poziciji
Dražen Barišić / Foto: Gorica.hr

Nalazi li se Dražen Barišić u sve težoj poziciji u vezi s navodnim namještanjem javnog natječaja za gradnju velikogoričkog pročistača otapdnih voda? Pitanje je to koje se postavlja nakon što je iz istražnog zatvora izašla Mirjana Prodan, konzultantica i vlasnica tvrtke Convena. Ona je bila glavna konzultatntica ivanićgradskog poduzetnika Kreše Peteka i istražitelji sumnjaju da je ona također sudjelovala u tom navodnom namještanju natječaja.

Sada su na slobodi sve osobe vezane uz slučaj pročistača osim Barišića i Peteka. Podsjetimo, još je prije na slobodu pušten Tomislav Jelisavac, bivši direktor VG Vodoopskrbe. Njegovo je puštanje tražilo Državno odvjetništvo i to se smatra jasnim signalom da je priznao sudjelovanje u tom djelu. Vjeruje se da je to učinila i njegova  suradnica iz VG Vodoopskrbe Katarina Gašparac.

VG Vodoopskrba raspisala je natječaj za rekonstrukciju pročistača otpadnih voda u Velikoj Gorici. USKOK tvrdi da je gradonačelnik Barišić pomogao Peteku da dobije taj posao uz pomoć Tomislava Jelisavca. Peteka je, tvrde istražitelji, Jelisavac konstantno informirao o ponudama drugih konkurenata na tom natječaju i, navodno, na kraju mu čak dopustio da sam izmijeni kriterije bodovanja. Na kraju je Petekova ponuda od 118 milijuna kuna bila najpovoljnija, čak 30 milijuna kuna povoljnija od konkurenta austrijskog Strabaga.

Portal Telegram je u današnjem tekstu pokušao staviti dostupne transkripte tajno prisluškivanih razgovora osumnjičenih u ovoj aferi u jednu priču. Koliko takva rekonstrukcija ima smisla možete i sami provjeriti na ovom linku.

Ako su sve tri osobe uključene i povezane s tim navodnim namještanjem poslova priznale, Barišić bi se stvarno mogao nalaziti u sve težoj poziciji. Na pitanje znači li puštanje Petekove konzultantice na slobodu da je ona priznala za N1 je odgovorio Veljko Miljević, odvjetnik ivanićgradskog poduzetnika.

– To je moguće iako se ne treba podrazumijevati. Iskazi u kaznenom postupku ne mogu se jednoznačno tumačiti, može biti od poricanja do priznanja. No, to znači da netko nije ni trebao doći u istražni zatvor, da se tamo loše osjeća, tjera ga se na određenu aktivnosti u pogledu nekih činjenica. U ovakvim predmetima u početku u istražnom zatvoru završe i osobe koje tamo nisu trebale doći, to se u početku i razumije – rekao je Miljević za N1.

Nalazi li se Barišić u sve težoj poziciji zbog ovog novog razvoja događaja vjerojatno će komentirati iz tima njegovih odvjetnika. Ono što je dosad poznato jest Barišićev više puta ponovljen stav kako se ne osjeća krivim.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Riba
Riba
3 years ago

Tomo Landeka i GSGVG treba protresti, hrpa sveg a najvise drek