Policija u lovu na prekršitelje: Ulovili 171 vozača koji se nisu držali propisa, od toga ih je 30 bilo pod utjecajem alkohola, dvojica u Velikoj Gorici

policija u lovu na prekršitelje
Foto: PUZ

Policija je u lovu na prekršitelje prometnih propisa. U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača policija  je na području Policijske uprave zagrebačke utvrdila 171 prometni prekršaj, od čega su 30 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 57 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, 11 zbog nepropisnog korištenja mobitela te 15 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Pet je osoba dovedeno na prekršajni sud, a šest zadržano do otrježnjenja, četiri osobe su recidivisti, a dvije su bile pod utjecajem droge.

Policija je zaustavila 30-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Velikoj Gorici dok je u organizmu imao 1,73 promila alkohola, a u Gradićima su zaustavili 34-godišnjaka koji je vozio sa 1,62 promila alkohola u krvi.

Policija u lovu na prekršitelje nastavlja s pojačanim aktivnostima u subotu i nedjelju. Ovaj vikend od 9. do 12. listopada na području Policijske uprave zagrebačke provodi se akcija „Alkohol i droge“ i „Brzina“.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare