Afera štandovi u Velikoj Gorici: Prekinuli Gastro Turopolja u parku kod muzeja u strahu od nevremena ili od SDP-ovog Peđe Grbina? Izlagači su obaviješteni da moraju doći na Gastro u nedjelju, osim ako bude kiše /// Jedan izlagač je obišao lokaciju Gastra nešto iza 8:00 i vidio štandove, kada se vratio za 30 minuta nestali su /// Posebno su ogorčeni izlagači iz udaljenijih mjesta ///

Afera štandovi u Velikoj Gorici
Foto: Gorica.info

Glavna nedjeljna vijest u Velikoj Gorici bio je dolazak novog predsjednika SDP-a Peđe Grbina. On gotovo sigurno nije slučajno došao u park kod Muzeja Turopolja, nego su SDP-ovci vjerojatno očekivali da će njihov šef prošetati i porazgovarati s Velikogoričanima koji bi bili u obilasku štandova na Gastru Turopolja. U parku, međutim, ni štandova niti posjetitelja. Krije li se iza ovoga namjera ili čista slučajnost? Nakon zagrebačke afere, je li ovo afera štandovi u Velikoj Gorici?

Afera štandovi u Velikoj Gorici
Grbina su u Gorici dočekali novinari i SDP-ovci / Foto: Čitatelj Gorice.info

Nakon što je Gorica.info jučer objavila izvještaj o dolasku Grbina u Goricu javilo nam se više ljudi koji su izlagali na štandovima u parku pokraj Muzeja Turopolja. Oni su bili ogorčeni jer su štandovi doslovce u nedjelju između 8:05 i 8:45 sati jednostavno nestali.

Subota je bila relativno dobar dan za nas male proizvođače koji smo izlagali na štandovima na Gastru. Ranijih godina je promet bio puno bolji, ali tako je kako je. Bilo je nešto ljudi, nešto se čak i prodalo. Bilo je i lijepo vrijeme – objašnjava jedan izlagač čiji identitet ne želimo otkriti.

Afera štandovi u Velikoj Gorici
Gužva na Gastru u subotu / Foto: Gorica.info

Drugi izlagač nam se, pak, javio da je bio nešto iza 8 sati u parku kod Muzeja Turopolja i da su svi štandovi bili na mjestu.

– U subotu navečer rekli su nam iz Turističke zajednice Velike Gorice da dođemo u nedjelju u jutro, osim ako bude kiša. Prošao sam kraj štandova nešto iza 8 sati i sve je bilo na mjestu. Požurio sam kući kako bi donio robu jer su nam rekli da svako jutro u 9 sati sva roba mora biti na štandovima, spremna za prodaju – objašnjava drugi izlagač dodajući da je zaključio kako će se Gastro nastaviti i u nedjelju jer nije bilo kiše.

Djelatnici Turističke zajednice su zahtijevali od izlagača da se striktno poštuje radno vrijeme Gastra. To je, primjerice, značilo da svi štandovi moraju biti otvoreni do 21 sat, čak i ako već sat vremena ranije u parku nije bilo posjetitelja. Zbog svega toga izlagači su zaključili da i u nedjelju moraju biti na radnim mjestima.

Afera štandovi u Velikoj Gorici
Štandovi iz parka su nestali u trenu u nedjelju između 8:05 i 8:45 / Foto: Gorica.info

– I tako parkiram kod parka u 8:45 kako bi stigao istovariti robu i sve pripremiti na štandu do 9 sati kada počinje radno vrijeme. Ali mog štanda nema. Nema niti jednog drugog štanda. Ne mogu vjerovati svojim očima jer sam prije samo nešto više od pola sata bio na ovom mjestu i sve je bilo kao što smo jučer ostavili – priča nam u nevjerici izlagač.

Posebno su bili bijesni oni koji su došli na Gastro iz udaljenijih mjesta, primjerice sela prema Pokupskom. Ali nije im preostalo ništa drugo nego da se spreme i vrate kućama. Je li ovo misterij ili afera štandovi u Velikoj Gorici?

Mjerodavni iz Turističke zajednice Velike Gorice i gradske uprave će odgovore valjda dati danas. Jesu li se stvarno prestrašili nevremena iako tijekom dana u Gorici nije palo više od deset kapi kiše. Jest da je bilo hladno, ali ne bi to bilo prvi puta da je Gastro održi tijekom hladnijeg jesenskog dana. Kako su ti štandovi brzo nestali kao da su rukom odnešeni? Zašto nitko nije obavijestio izlagače?

Ili je, ipak, i tu prste umiješala politika? Nije isto kada Peđa Grbin dođe u prazan park ili kada se u njemu vrzmaju građani i posjetitelji Gastra. Nije baš vladajućima previše u cilju da im sugrađani porazgovaraju s oporbenim liderima dok je gradonačelnik Dražen Barišić, pod teškim sumnjama za sudjelovanje u namještanju javnih natječaja Kreši Peteku, u remetinečkom zatvoru.

Grmoja u VG
Nikola Grmoja i Mostovci su izabrali lokaciju kod Robne kuće za druženje s građanima / Foto: Most

Osjetljiva su vremena, politika je uzburkana i nepredvidiva, pa svaki pogrešan potez može završiti kobno. Stoga, ako se stavimo u poziciju velikogoričke vlasti, nije loše ako Grbin uopće ne vidi i ne čuje Velikogoričane, osim onih iz vodstva goričke partijske organizacije. A u Goricu je u nedjelju navratio i Mostov politički tajnik Nikola Grmoja. Njegovi su stranački kolege, pak, štand postavili na drugom kraju Velike Gorice pa je nešto građana i uspjelo razgovarati s Grmojom.

Naravno da će ovo s naprasnim prekidom Gastra kod muzeja završiti kao akcija motivirana zaštitom izlagača od mogućeg nevremena. I naravno da se afera štandovi u Velikoj Gorici nije dogodila. Sva ostala tumačenja su plod niza slučajnosti i novinarske bujne mašte. No, zapitajte se sami ne događa li nam se previše tih i takvih slučajnosti… A nema ozbiljne stranke koja će skore lokalne izbore prepustiti nizu slučajnosti. Zaključite sami o čemu se radi.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare