Roditelji: Pogledajte odličan film koji govori o problemima s kojima se mladi susreću na internetu i društvenim mrežama Projekcija švedskog filma PewPewPew je u četvrtak, 15. listopada u 18 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj

roditelji

Iz Centra za djecu, mlade i obitelj pozivaju na projekciju švedskog filma PewPewPew koji govori o svim problemima s kojima se susreću mladi na internetu i na društvenim mrežama. Nakon filma predviđen je razgovor sa stručnjacima – psihologinjom Sandom Puljiz Vidović i Jelenom Cvetnić iz Centra za djecu. Projekcija film je u četvrtak, 15. listopada u 18 sati u Centru, Kurilovečka 48. Roditelji, ovaj film vrijedi pogledati, a možete razgovarati i sa stručnjacima o problemima koje djeca doživljavaju na internetu.

U Hrvatskoj 98 % mladih ima siguran pristup internetu i dnevno provode u prosjeku 3,5 sata na mreži. Gotovo svako treće dijete u dobi od 9 do 17 godina komunicira na internetu s osobama koje nisu upoznali uživo. Nakon komunikacije s nepoznatim osobama, jedno od sedmero djece se našlo uživo s osobom koju su upoznali putem društvenih mreža, kažu u Centru.

Brojna istraživanja pokazuju da se sve više djece susreće s pornografskim sadržajima na internetu, ali i da imaju probleme zbog vlastitog fizičkog izgleda jer smatraju da ne izgledaju dovoljno lijepo.

O svim problemima s kojima se susreću mladi na internetu i na društvenim mrežama progovara i švedski film PewPewPew koji je uvršten na brojne festivale diljem svijeta.

Film otvara brojna pitanja o društvenim vrijednostima, budućnosti, usamljenosti i opsesiji izgledom, a također govori i o pravom značenju života u kojem naizgled imamo sve.

Zbog epidemioloških razloga broj sudionika je ograničen a prijave su obavezne. Prijaviti se možete na telefon 6231-734 ili na mobitel 091/6231-734, e-mail info@centar-dmo-vg.hr ili preko FB stranice. Kod prijave je potrebno navesti ime i prezime i kontakt.

Projekcija se organizira u sklopu projekta „Razgovor počinje filmom“ Udruge za promicanje stvaralaštva i  jednakih mogućnosti Alternator uz financijsku podršku Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Hrvatskoj.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare