Prva zvučna knjiga Biblioteke Albatros: Poslušajte Slavu, autora Stipe Bilića i doznajte sve o životu turopoljske plemenitašice

prva zvučna knjiga

Na Dan bijelog štapa, u četvrtak, 15. listopada, Pučko otvoreno učilište predstavit će prvu zvučnu knjigu Biblioteke Albatros. Riječ je o audio izdanju romana „Slava“, autora Stipe Bilića, dobitnika Književne nagrade „Albatros“ za 2019. Promocija počinje u 11 sati u VIP dvorani Pučkog učilišta.

Ovim projektom POUVG želi stvoriti uvjete za upoznavanje i uključivanje osoba s invaliditetom u književno stvaralaštvo lokalne zajednice, ističu u Pučkom učilištu.

Prva zvučna knjiga će na promociji biti uručena ravnateljici Hrvatske knjižnice za slijepe Jeleni Lešaji kako bi bila dostupna i njihovim korisnicima.

Roman Slava opisuje život turopoljske plemenitašice Slave pl. Ištvanić odnosno Slave Šenoa, supruge velikog hrvatskog književnika Augusta Šenoe. Njena životna priča – od školovanja, upoznavanja s Augustom, života s njim i njenim udovištvom – zanimljiva je, ljudski topla i poučna.

prva zvučna knjiga
Roman Slava dobitnik je nagrade Albatros za 2019., a sada je postao prva zvučna knjiga Biblioteke Albatros  / Foto: POUVG

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare