Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici: Ljubitelje knjiga očekuje književni festival, druženja i promocije Svi prvašići i ove se godine mogu besplatno upisati u knjižnicu tijekom trajanja cijelog Mjeseca hrvatske knjige i to u Dječjem odjelu i u Knjižnici Galženica

Mjesec hrvatske knjige
Foto: Gorica.info

Mjesec hrvatske knjige počinje sutra i traje do 15. studenoga, a ove godine Gradska knjižnica Velika Gorica pripremila je bogat i raznovrstan program.

Prvo događanje, kojim otvaraju Mjesec hrvatske knjige je mali književni festival Turbooks, koji je u smanjenom opsegu. Planirana su dva večernja književna druženja u ponedjeljak i utorak, 19. i 20. listopada u Središnjem odjelu za odrasle. Gosti su Ivica Prtenjača i Maša Kolanović, a s njima će razgovarati Romana Perečinec, najavili su iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Nakon Turbooksa u knjižnicu stiže naklada Libricon – najpoznatiji domaći nakladnik putopisnih i pustolovnih izdanja koji će predstaviti knjigu Milana Majerovića-Stilinovića “Što sam naučio na planini”.

Pripremili su i prvo virtualno predstavljanje nekog izdanja Gradske knjižnice Velika Gorica. Riječ je o knjizi “Spisateljsko oko” Nade Mihoković-Kumrić. Knjigu će predstaviti u obliku književnog priloga koji će se moći pogledati na Youtube kanalu knjižnice. Datum će objaviti uskoro.

Svi prvašići i ove se godine mogu besplatno upisati u knjižnicu tijekom trajanja cijelog Mjeseca hrvatske knjige i to u Dječjem odjelu i u Knjižnici Galženica. Svi prvašići koji se upišu u Dječjem odjelu dobivaju i Čitatovnicu – čitateljsku putovnicu u kojoj svoj put do pohvalnice i malog dara djeca grade upravom posudbom i čitanjem knjiga. Dječji odjel ove će godine dodijeliti i nagradu za najčitača/icu članu s najvećim brojem pročitanih knjiga.

Knjižnica Galženica pripremila je niz virtualnih programa u koje se možete uključiti i osvojiti besplatno članstvo u knjižnici – ispunite online upitnik i saznajte jeste li stručnjak za klimatske promjene, uputite se u čitateljsku pustolovinu u prirodi ili sudjelujte u foto natječaju “Drvo – papir – knjiga”.

U suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj od 15. listopada do 15. studenoga u izlozima Knjižnice Galženica bit će postavljena izložba “Naš planet – naša budućnost” kojom će se predstaviti EU publikacije, tiskani i promotivni materijali koji promiču Europski zeleni plan.

Svi programi prilagođeni su trenutačnoj epidemiološkoj situaciji, poručuju iz Gradske knjižnice Velika Gorica.

Mjesec hrvatske knjige

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare