Ministar zdravstva Vili Beroš: Pozivam sve na krajnju ozbiljnost i poštivanje protuepidemijskih mjera. Budemo li se ponašali nedogovorno sve je moguće…

ministar zdravstva vili beroš
Ministar zdravstva Vili Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš uputio je u petak ozbiljnu poruku Hrvatskoj nakon što je u posljednja 24 sata evidentiran 1131 novi slučaj zaraze koronavirusom. Ministar Beroš je pozvao sve na krajnju ozbiljnost jer je sve moguće ako se budemo ponašali neodgovorno.

– Svjedočimo onom što nije specifičnost samo Hrvatske, jer broj zaraženih i u našem okruženju raste. Prvi put smo prešli tisuću. Treba pripomenuti da virus ulazi u zdravstvo, virus ozbiljno prijeti na sve strane. Moramo se pridržavati mjera, one su donesene da bismo preživjeli ovu ugrozu a ne da bismo nekog kaznili. Trud zdravstvenih djelatnika ne može biti jači od neodgovornosti građana – kazao je ministar Beroš.

Dodao je ida je u posljednja 24 sata umrlo troje ljudi, te da je u bolnice primljeno novih 117 bolesnika, objašnjavajući kako te podatke nisu imali dok su ranije u petak objavljivali broj novozaraženih.

– Siguran sam da ako uzmemo stvar u svoje ruke, postanemo odgovorni i pokaženo zajedništvo da je moguće smanjiti broj zaraženih, ali ako se budemo ponašali neodgovorno ništa ne isključujemo – istaknuo je ministar zdravstva.

Učinak mjera koje smo uveli ovaj tjedan vidjet će se za desetak dana. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dodao je da imamo najliberalnije protuepidemijske mjere u Europi, ali ih se moramo pridržavati pa je to i zamolio sve građane. Postoji, naravno, još puno prostora za pooštravanje mjera.

Ministar zdravstva Vili Beroš još je jednom na kraju naglasio da je došlo vrijeme sa zdravstvenog aspekta za najveću moguću ozbiljnost.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare