Sajam zimnice na Trgu bana Jelačića: Gotovo 100 izlagača nudi poljoprivredne i prehrambene proizvode iz cijele Hrvatske Cilj ove prodajno-izložbene manifestacije je promicati hrvatske tradicionalne proizvode i očuvati običaj pripreme zimnice te pomoći malim domaćim proizvođačima da izravno prodaju svoje proizvode potrošačima

sajam zimnice
Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Na Trgu bana Josipa Jelačića zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u petak Sajam zimnice i autohtonih proizvoda, koji se održava do nedjelje, 18. listopada. Na sajmu izlaže gotovo 100 izlagača i poljoprivrednika iz svih hrvatskih županija i grada Zagreba. Sajam je otvoren danas i sutra do 20 sati, a u nedjelju do 15 sati.

Foto: Zagreb.hr

Cilj ove prodajno-izložbene manifestacije je promicati hrvatske tradicionalne proizvode i očuvati običaj pripreme zimnice te pomoći malim domaćim proizvođačima u izravnom povezivanju s potrošačima i plasmanu njihovih proizvoda na lokalno tržište, istaknuli su organizatori.

Na štandovima izlagači nude svježe i prerađene proizvode od voća, povrća i mesa – kao što su mandarine, jabuke, kupus, krumpir, vino, sokovi, džem, ajvar, med, kobasice, pršut i sl.

sajam zimnice
Foto: Ministarstvo poljoprivrede
sajam zimnice
Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je Zagrepčanke i Zagrepčane da dođu na glavni gradski Trg i posjete Sajam kako bi uživali u kušanju i kupovini tradicionalno pripremljenih domaćih proizvoda. – Ukiseljene namirnice možemo danas kupiti u svakoj trgovini, ali domaća zimnica ipak ima posebnu vrijednost i donosi posebno zadovoljstvo – kazao je Bandić.

Pomoćnik ministrice poljoprivrede Zdravko Barać rekao je kako predstavljanjem proizvoda, koji su rađeni po starim tradicionalnim recepturama, Ministarstvo i Grad ima za cilj snažnije povezati proizvođače s potrošačima, kako bi ukazali na vrijednost onih namirnica koje dolaze iz lokalnog okruženja.

Foto: Zagreb.hr

Sajam zimnice zajedno organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zagreb.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare