ePrekršaji: MUP razvio novu aplikaciju koja omogućuje vozačima uvid u prekršaje prekoračenja brzine, ubrzava plaćanje kazni, ali i dostavu prigovora U aplikaciji ePrekršaji uskoro će, uz prekoračenja brzine, biti i ostali prometni prekršaji /// Na web stranicama MUP-a moguće je provjeriti i status vozačke dozvole

ePrekršaji
Foto: Policijska uprava zagrebačka

Koliko puta vam se dogodilo da malo nagazite papučicu gasa pa primjetite kako ste upravo prošli kraj kutije na stupu u kojoj se može skrivati kamera za nadzor brzine? Ili ste prošli pokraj policajca koji radarom mjeri brzinu na autocesti, ali vas nitko potom nije zustavio? I onda se pitate hoće li vam ipak stići kazna… Ministarstvo unutarnjih poslova razvilo je aplikaciju ePrekršaji koji bi navedenu neizvjesnost trebala bitno smanjiti.

Radi se o aplikaciji koja je namijenjena vozačima i vlasnicima vozila koji su počinili prekršaje prekoračenja brzine Hrvatskoj. Počinitelju prekršaja, odnosno vlasniku vozila kojim je počinjen prekršaj, na kućnu adresu putem pošte dostavlja se Obavijest o počinjenom prekršaju na kojoj je naveden i pristupni kod. Pomoću pristupnog koda aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu mogu pristupiti i državljani ostalih država, dok hrvatski građani ovoj aplikaciji mogu pristupiti i putem sustava eGrađani.

ePrekršani će omogućiti počinitelju prekršaja, odnosno vlasniku vozila:
•             pregled popisa prekršaja za koje je generirana obavijest o prekršaju i/ili prekršajni nalog,
•             pregled detalja prekršaja odabranog na popisu,
•             preuzimanje obavijesti o prekršaju,
•             prilaganje potvrde o plaćanju novčane kazne za prekršaj,
•             dostava podataka o vozaču,
•             dostava prigovora, tj. ugovora o novom vlasniku vozila.

eprekršaji
Ovako izgleda nova MUP-ova aplikacija ePrekršaji

Aplikacija ePrekršaji također olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te omogućuje korisnicima praćenje statusa njihovih prekršaja. Trenutno se radi isključivo o prekršajima prekoračenja brzine, navode iz MUP-a, a planira se proširivanje ovih mogućnosti na ostale prekršaje. Tada će aplikacija ePrekršaji postati kompletna.

Pristup ovoj novoj e-usluzi omogućen je na web stranicama MUP-a te je u kategoriji Kutak za vozače na glavnom izborniku sada moguće provjeriti status vozačke dozvole, kao i pristupiti aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu.

Kod statusa vozačke je vidljivo do kada ona vrijedi, za koje kategorije vozila je izdana, te koliko vlasnik vozačke ima negativnih bodova.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare