Zagrebačka županija za stipendije osigurala više od dva milijuna kuna: Studentima 1200 kuna mjesečno, a učenicima 600 U ovoj školskoj i akademskoj godini dodijelit će 75 novih stipendija i to 45 za učenike te 30 za studente /// Natječaj je otvoren do 3. studenog ///

zagrebačka županija
Foto: Pixabay

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku i akademsku godinu 2020./2021. za učenike i studente s prebivalištem na području županije. Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose 600 kuna za učenike i 1200 kuna za studente.

U ovoj školskoj i akademskoj godini dodijelit će 75 novih stipendija i to 45 za učenike te 30 za studente. Za 75 novih stipendista te za „stare stipendiste“ koji su zadovoljili uvjete za nastavak financiranja u novo školskoj godini županija je osigurala 2.050.000 kuna. Natječaj je otvoren do 3. studenog 2020. godine, objavila je Zagrebačka županija.

Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač, vozač itd.

Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na web stranici Zagrebačke županije.

Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane učenike i studente da se do 3. studenog 2020. godine jave na natječaj. Prijave se dostavljaju u Zagrebačku županiju, poštom na adresu Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom „Za natječaj za dodjelu stipendije“.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare