Opasna hrana opet na tržištu: Ministarstvo poljoprivrede hitno povuklo Premium losos pun bakterija. Moglo ga se kupiti u Sparu i Kauflandu

opasna hrana
Ovako je pakiran losos pun bakterija

Opasna hrana ponovno se pojavila na hrvatskom tržištu. Konkretnije, Ministarstvo poljoprivrede hitno je povuklo s tržišta proizvod Premium losos, narezani, 100 g jer je u njemu utvrđena povišena količina bakterije Listeria monocytogenes. Obavijest se odnosi na proizvod LOT 17. 09. 2020. s rokom trajanja do 16. studenog ove godine. Proizvođač je Bek – pušnica iz Kaštel Novog, a na tržište ga stavlja Spar i Kaufland. Obavijest se odnosi isključivo na dimljeni losos s navedenim podacima, datumom proizvodnje i rokom trajanja.

Iz Spara pozivaju kupce koji su kupili dimljeni losos da ga vrate u najbližu Sparovu trgovinu gdje će dobiti povrat novca.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu. Ova opasna hrana stoga ne smije biti konzumirana.

Infekcija bakterijom Listeria monocytogenes je izuzetno opasna za malu djecu, trudnice i starije osobe. Listeria monocytogenes može rasti na temperaturi hladnjaka (+4 °C), što znači da čuvanje hrane u hladnjaku nema značajan učinak na sprečavanja rasta ove bakterije. Namirnica iz koje se izolira Listeria monocytogenes smatra se zdravstveno neipravnom.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare