Pazite na svoje starije: Prevaranti lažu umirovljenicima da su iz HZZO-a i nude “besplatna” medicinska pomagala

prevaranti
Foto: Gorica.info

Prevaranti opet lažu umirovljenicima i predstavljaju se da su iz HZZO-a kako bi došli do novca. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorava građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate, telefonom ili dolaskom na kućne adrese.

Ovih je dana HZZO obaviješten o dva slučaja pokušaja takvih prijevara. Naime, osiguranik s područja Zagreba prijavio je slučaj u kojem mu se osoba telefonom lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a nudeći „besplatno medicinsko pomagalo (lumbalni pojas) uz poštarinu od 100 kuna koju bi im HZZO vratio sa sljedećom mirovinom“.

HZZO-u je prijavljen i slučaj u kojem je osoba koja se lažno predstavljala kao djelatnik HZZO-a, dolaskom na kućnu adresu, pokušala kontaktirati osiguranu osobu. U oba slučaja riječ je o lažnom predstavljanju, kažu u HZZO.

HZZO je proteklih godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Iz HZZO ističu da sve poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje obavljaju isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama.

Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda telefonskim putem niti dolaskom na kućne adrese. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata.

Ovo nije prvi put da prevaranti varaju starije građane. Iz HZZO-a pozivaju građane koji se nađu u sličnoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare