Koronavirus u HNK Gorici: Zaraženo čak 13 igrača i tri člana stručnog stožera, odgađaju se utakmice s Rijekom i Varaždinom, upitna je i ona sa Slaven Belupom

koronavirus u hnk gorici

Zbog pojave zaraze covidom-19 testirana je čitava momčad i svi članovi stručnog stožera HNK Gorice. Dobiveni rezultati su pokazali da se koronavirus u HNK Gorici snažno raširio. Potvrđeno je da je zaraženo 13 igrača i tri člana stručnog stožera. Svi su odmah upućeni u samoizolaciju, objavili su iz kluba.

Još je u četvrtak bilo odlučeno da se odgađa utakmica s Rijekom koja je trebala biti na rasporedu u nedjelju, 25. listopada, ali i da je upitna ona u 10. kolu Prve HNL. Nakon ovih novih rezultata testiranja odgođena je i ta utakmica na domaćem stadionu protiv Varaždina, koja se trebala igrati u petak, 30. listopada.

Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a, povjerenici natjecanja mmogu odgoditi pojedinu utakmicu u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istoga kluba. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu.

Kako sad stvari stoje, HNK Gorica ponovno će teren u utakmici 11. kola HT Prve lige protiv Slaven Belupa, koja će se igrati u nedjelju, 8. studenog, od 19 sati. Originalno se trebala igrati u dva dana ranije, no termin je promijenjen zbog novonastalih okolnosti vezanih uz koronavirus u HNK Gorici.

Podsjetimo, i igrači seniorske momčadi trećeligaša Kurilovca također neće ovaj vikend na teren. Zbog koronavirusa odgođene su njihove tri sljedeće utakmice.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare