“Popušio” 7 tona duhana: Propao mu posao jer je policija otkrila ilegalno skladište duhana i tvornicu cigareta

duhana
Foto: PUZ

Policija je nakon kriminalističkog istraživanja privela 39-godišnjeg muškarca kod kojega su pronašli više od 7 tona duhana i strojeve za rezanje duhana i punjenje cigareta.

Sumnja se da je osumnjičeni tijekom rujna i listopada 2020. godine u Ježdovcu, unajmio skladišni prostor, nakon čega je, kupio stroj za rezanje i usitnjavanje duhana tzv. „ rezalicu“, koju je potom dopremio i montirao u skladištu, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Muškarac je na ilegalnom tržištu kupovao veće količine duhana u listu, koji je potom dovozio  i uskladištio u unajmljenom skladištu. Duhan je rezalicom“ rezao i usitnjavao, a potom pakirao u manje krivotvorene plastične vrećice po 50, 500 i 1000 grama te u plastične vreće u količinama od 10 i 20 kilograma. Zapakirani duhan je preprodavao na području Zagreba i Samobora te šireg područja Hrvatske.

Muškarac je nabavio i stroj za punjenje cigareta tzv. “punilicu” koju je montirao u Kerestincu, u tavanu svoje kuće gdje je sitno rezani duhan punio u cigare, a potom ih dalje preprodavao.

Policija je zajedno s carinicima temeljem naloga Županijskog suda obavili su pretragu unajmljenog skladišnog prostora gdje je pronađen stroj za rezanje i usitnjavanje duhana tzv. “rezalica”, 13 komada noževa koji se montiraju na tzv. “rezalicu” i služe za rezanje i usitnjavanje duhana u listu, jedna vaga, 52 kartonske kutije u kojima se nalazi duhan u listu, sveukupne težine 6.190 kilograma, 67 plastičnih vreća ispunjenih sitno rezanim duhanom sveukupne težine 715 kilograma, 5 plastičnih vreća u kojima se nalazi duhan u listu sveukupne težine 80 kilograma te ručni viličar. Duhan nije imao markice Ministarstva financija.

duhana
Foto: PUZ
duhana
Foto: PUZ
duhana
Foto: PUZ

Pretragom kuće u Kerestincu pronađen je stroj za punjenje cigareta tzv. “punilica“, 145 komada plastičnih vrećica zapremnine 50 grama, ispunjenih sitno rezanim duhanom sveukupne težine oko 40 kilograma, 107,8 kilograma sitno rezanog duhana, 103 komada cigareta ručno punjenih sitno rezanim duhanom, također sve bez markica Ministarstva financija te 6 kartonskih kutija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog „Nedozvoljene proizvodnje“, „Nedozvoljene trgovine“ i „Povrede žiga“.

.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare