Uspješno završena energetska obnova dvije velikogoričke škole: Osnovne škole Nikole Hribara i Vukovina postaju sigurnije i ugodnije za rad i učenje

energetska obnova
Foto: Gorica.info

Završena je energetska obnova dvije velikogoričke osnovne škole, Nikole Hribara i Vukovina, koje su sada ugodniji, sigurniji i zdraviji prostor za učenje i rad.

Obnova OŠ Nikole Hribara započela je u prosincu 2018. godine, a ukupna vrijednost projekta je 22,4 milijuna kuna od kojih je 8,1 milijun kuna bespovratnih europskih sredstva. Kroz energetsku obnovu obnovljeno je pročelje i krov škole, promijenjena vanjska stolarija, modernizirana rasvjeta, uveden novi sustav prozračivanja te poboljšan postojeći sustav grijanja, objavili su iz Gradskog poglavarstva.

Zahvaljujući energetskoj obnovi zgrada škola je iz energetskog razreda D prešla u B razred, dok će uštede u potrošnji energenata na godišnjoj razini biti oko 76%. Zgrada osnovne škole Nikola Hribar sagrađena je prije više od 35 godina te je energetska obnova od iznimne važnosti za očuvanje samog objekta škole. Višestruka je korist i za djecu koja će imati znatno bolje uvjete za stjecanje novih znanja, ističu iz gradske uprave.

I Osnovna škola Vukovina postat će ugodnije mjesto za rad učenicima i nastavnicima jer je nakon dvije godine završena energetska obnova. Uz rekonstrukciju pročelja i krovova, zamjenu vanjske stolarije, modernizaciju rasvjete, uvođenje novog sustava prozračivanja znatne se energetske uštede očekuju jer je ugrađena peć na pelete koja je zamijenila lož ulje. Postavljeno je i podno grijanje u školskoj dvorani čime je podignut standard za kvalitetnije održavanje sportskih aktivnosti.

energetska obnova
Foto: Gorica.hr

Ukupna vrijednost projekta iznosi 8,7 milijuna kuna, od čega su 3,7 milijuna kuna bespovratna europska sredstva.

Energetsku obnovu goričkih škola sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

energetska obnova
Foto: Gorica.hr

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare