Zbog velikog rasta broja zaraženih: Stožer Zagrebačke županije predlaže da na vjenčanjima i pogrebima smije biti najviše 50 sudionika Stožer neće davati suglasnost za održavanje skupova u zatvorenom ili otvorenom prostoru na kojem će biti više od 50 osoba

stožer
Foto: Pixabay

U Zagrebačkoj županiji trenutno je više od 1000 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom, a u samo dva dana zabilježeno je više od 200 novih slučajeva. Zbog toga je Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije predložio Nacionalnom stožeru donošenje novih nužnih epidemioloških mjera, dogovoreno je na današnjoj sjednici županijskog Stožera.

Županijski stožer je predložio da na vjenčanjima i pogrebima smije biti maksimalno 50 osoba, 10 osoba na ostalim privatnim svečanostima, obavezno je korištenje maski u svim zatvorenim prostorima ukoliko nije moguće održavanje fizičke distance, zabranjuju se  posjete domovima za starije itd. Također, stanovnicama se preporuča izbjegavanje putovanja izvan Hrvatske te da se posjet grobljima organizira kroz više dana.

Odlučeno je također kako će od danas Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije svim organizatorima društvenih okupljanja na području županije, bez obzira jesu li u zatvorenom ili otvorenom prostoru, a na kojima se očekuje više od 50 ljudi uskratiti izdavanje suglasnosti. Zaključak o uskraćivanju suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja stupa na snagu odmah.

Možemo očekivati kako će sve predložene mjere Nacionalni stožer prihvatiti već sutra.

 

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare