Nagli skok broja novozaraženih na našem području: U Zagrebačkoj županiji 235 novih slučajeva, u Velikoj Gorici čak 51, novi slučaj i u Pokupskom

nagli skok
Foto: Pixabay

Nagli skok broja novozaraženih na našem području. U Zagrebačkoj županiji je u posljednjih 24 sata zabilježeno čak 235 novih slučajeva, a od toga je najviše u Velikoj Gorici – 51.

Nadanja da će nedjelja donijeti barem mali predah u broju novozaraženih obistinila su se na razini čitave Hrvatske. Nacionalni stožer Civilne zaštite objavio je u ponedjeljak da je na području čitave države zabilježeno 828 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je bitno manje nego posljednja dva dana kada je ta brojka prelazila 2000.

Naravno, jedano od razloga je i smanjen broj testiranih u nedjelju koji je bio 3974. Ponovno je velik broj preminulih s koronavirusom – 15. Istodobno se u protekla 24 sata u Hrvatskoj oporavilo 1038 ljudi, a u samoizolaciji je 26.730 ljudi.

U Zagrebačkoj županiji, pak, ponovno padaju negativni rekordi. U Velikoj Gorici dosad je najviše novozaraženih u jednom danu zabilježeno u nedjelju, njih 29, a danas je s 51 novim slučajem ta brojka gotovo udvostručena. Jedan novi slučaj zaraze zabilježen je i u Pokupskom. Nakon Velike Gorice po broju novozaraženih u županiji slijede Jastrebarsko (35 novih slučajeva), Zaprešić (27), Dugo Selo (22), Samobor (15), Bistra (13), te Brdovec Brckovljani i Rugvica s po devet novih slučajeva.

Samoizolacija je propisana za četiri razreda u dvije osnovne s područja Zaprešića te po jedan razred srednje škole u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu, Velikoj Gorici i Ivanić-Gradu.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, upozoravaju iz Stožera.

Hoće li se tako nagli skok broja novozaraženih nastaviti, pitanje je koje postavlja većina naših građana. U stožerima Civilne zaštite vjeruju da bi se taj negativan trend mogao u dogledno vrijeme okrenuti ako se ljudi počnu držati svih mjera, pa i onih novih, pojačanih protuepidemijskih mjera koje na snagu stupaju danas u ponoć.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare