Nakon zagrebačkog i gorički Stožer objavio upute za groblja: Maske obvezne, mise na otvorenom, držanje razmaka, a sve će nadzirati Covid redari

upute za groblja
Foto: Gorica.hr

Broj osoba zaraženih koronom naglo je porastao zadnjih dana i na našem području, a idućih dana veći broj građana krenut će u obilazak grobova svojih najmilijih zbog čega je gorički Stožer civilne zaštite objavio upute za groblja.

Preporuke Stožera vrijede od 31. listopada do 2. studenoga.

Na svim ulazima na gradska groblja nalazit će se redari koji će biti zaduženi za provođenje epidemioloških mjera, informiranje građana te sprečavanje nastanka gužvi na ulazima, a svaki posjetitelj će biti dužan dezinficirati ruke koristeći dezinfekcijska sredstva postavljena na ulazima.

U svim zatvorenim prostorima groblja obavezno je nošenje maski za lice ili medicinskih maski u skladu s Odlukom o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski Stožera civilne zaštite RH od 12.10.2020. godine.

Tijekom posjeta i obilaska groblja obvezno je nošenje maski za lice na otvorenom za sve posjetitelje svih lokacija groblja zbog očekivanog povećanog broja građana koji će istodobno boraviti i kretati se na prostoru groblja.

Obvezno je održavanje socijalne distance na otvorenom od 1,5 metra za sve posjetitelje svih lokacija groblja. Izuzetak su članovi iste obitelji, ali ne u grupi većoj od tri ili četiri osobe;

Na blagdan Svih svetih svete mise održavat će se na svim grobljima na posebno određenim mjestima na otvorenom uz održavanje sigurnosne fizičke distance.

Mjesta za prodaju prigodnih aranžmana, svijeća i drugih proizvoda potrebno je propisno označiti i osigurati u skladu s epidemiološkim mjerama (propisani razmak između mjesta za prodaju, oznake za socijalnu distancu u redu čekanja…), a prodavači su dužni pridržavati se svih epidemioloških mjera određenih za djelatnost trgovine.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice očekuje punu suradnju svih posjetitelja gradskih groblja te ujedno moli, ukoliko postoji mogućnost, da svoje posjete grobljima organiziraju prije ili poslije perioda od 31. listopada do 2. studenoga 2020. godine.

Upute za groblja, gorička i zagrebačka, dobro je pročitati prije nego krenete u obilazak grobova.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare