Država daje stipendije srednjoškolcima od 18.000 kuna: Učenici obrtničkih zanimanja prijaviti se možete do kraja studenog

Država daje stipendije srednjoškolcima
Foto: Pixabay

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja dodjeljuje stipendije za srednjoškolce u obrtničkim zanimanjima u školskoj godini 2020./2021. Javni poziv za učenike otvoren je u utorak, a godišnji iznos stipendije je 18.000 kuna. Prijave se zaprimaju do 30. studenog 2020. godine. Nakon što su javne pozive za stipendije raspisali Grad Velika Gorica i Zagrebačka županija, sada i država daje stipendije srednjoškolcima.

Na javni poziv se mogu prijaviti učenici koji imaju hrvatsko državljanstvo i imaju prebivalište na području Hrvatske, status redovitog učenika/ce, prosjek ocjena završnog razreda osnovne škole odnosno prethodno završenog razreda srednje škole iznosi minimalno 3,00, nisu ponavljači u školskoj godini 2020./2021. i obrazuju se za deficitarna zanimanja u sustavu vezanih obrta.

Također, učenik ne može istovremeno biti korisnik stipendije ili druge potpore za školovanje iz drugih izvora.

Iznos potpore koji se može dodijeliti je 18.000,00 kuna za školsku godinu 2020./2021., a stipendija se učenicima dodjeljuje od rujna 2020. do kolovoza 2021. Isplata započinje u prvom kvartalu 2021. godine, navodi Ministarstvo u javnom pozivu.

Prijavne obrasce možete pronaći na stranici Ministarstva te najčešća pitanja i odgovore vezane uz stipendiju.

Država daje stipendije srednjoškolcima kako bi ih privukla u deficitarna zanimanja.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare