Istražili smo kakva je ponuda cvijeća za blagdan Svih svetih: Prodavači tvrde da su cijene iste godinama, a kupci se vole cjenkati

ponuda cvijeća
Foto: Marta Horvat

Prostor oko goričke tržnice šareni se ovih dana od ciklama, multiflora, gumbeka, krizantema, margareta. Ponuda cvijeća i cvjetnih aranžmana uoči blagdana Svih svetih je bogata i raznolika. Nakon višemjesečnog truda i muke da uzgoje cvijeće, ovih nekoliko dana je jako važno obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji se bave uzgojem cvijeća. Ako ih vremenske prilike posluže, nadaju se da će uspjeti prodati svo cvijeće koje su uzgojili.

Kupci obilaze sve prodavače, uspoređuju ponudu i cijene te pokušavaju pronaći cvijeće po što nižim cijenama. Cijene su iste kao i prijašnjih godina, kažu nam prodavači. Ciklame se mogu kupiti za 25 kuna, krizanteme u teglama su 40 kuna, margarete od 25 do 40 kuna, a vrijesak je 25 kuna. Aranžmani s jednom krizantemom su 50 kuna, a oni bogatiji s više krizantema mogu koštati i do 300 kuna. Slične cijene su i kod prodavača koji prodaju cvijeće kod goričkog groblja.

Dok smo u četvrtak razgledali kakva je ponuda na goričkoj tržnici, cvijeće su uglavnom kupovali naši sugrađani starije životne dobi koji su se pokušavali cjenkati. Kako nam je kazala jedna prodavačica, umirovljenici uvijek pokušavaju malo spustiti cijenu opravdavajući se malim penzijama.

Ponuda cvijeća je velika, a najbolje se prodaje cvijeće u teglama i manji jeftiniji aranžmani do 100 kuna.

Podsjećamo da je tijekom posjeta i obilaska groblja obvezno nošenje maski za lice, treba paziti na razmak, a sve će nadzirati Covid redari.

 

ponuda cvijeća

ponuda cvijeća

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare