Obitelj Šipušić iz Mraclina pokopala majku pa iz bolnice dobila poziv da dođu preuzeti tijelo: Bolnica tvrdi da nije došlo do zamjene identiteta

obitelj šipušić
Psihijatrijska bolnica Sveti Ivan

Obitelj Šipušić iz Mraclina u šoku je nakon što su pokopali majku, a onda su ih bolnice nazvali da dođu preuzeti tijelo. Sada pokojna Suzana (76) u zagrebačku bolnicu otišla je 5. listopada.

– U petak su me nazvali i rekli da je koronavirus ušao na odjel. U subotu je liječnik koji je zamijenio doktoricu u samoizolaciji rekao da će majku morati testirati na virus i kasnije su nam javili da je pozitivna. U ponedjeljak u pet sati ujutro su nam potvrdili da je umrla, rekao je sin pokojnice, Tomislav Šipušić za Dnevnik.hr.

Obitelj Šipušić je nakon toga obavila ukop, a kći preminule kaže da je već tada bilo nekih nelogičnosti.

– Prvo, na papirima koje sam pogledala, na jednome piše da je umrla 25.10. u pet sati, a na drugome 26.10. u pola šest. Mene sad zanima u koje vrijeme i točno od koje bolesti je moja majka preminula. U bolnici nisu imali neki razuman i normalan odgovor, rekli su da će izvidjeti  sve i dali su nam tisuću informacija, ispričala je za Dnevnik.hr Tajana Ivanac.

Nakon sprovoda su iz bolnice ponovno zvali Tomislava i pozvali ga da dođe preuzeti tijelo svoje majke, koju je već sahranio.

– Bio sam iznenađen, šokiran, nisam znao što da kažem, ispričao je Tomislav, kojem su potom iz bolnice poručili da je došlo do zabune.

– Kako se to može desiti, zabuna, pa nije moja majka broj, ona je osoba, tada živa, a sada mrtva, kaže Tomislav.

U šoku je i kći pokojnice koja se pita kome će na blagdan Svih svetih zapaliti svijeću. Sastali su se i s ravnateljem bolnice te uočili niz nelogičnosti u dokumentaciji. Naposlijetku je obitelj zatražila da se organizira iskop kako bi se vidjelo tko je u grobu.

Neke smo stvari tamo čuli koje ne bismo smjeli čuti i zamoljeni smo da kažemo da se to u stvari ne radi, ali da će nama to omogućiti da nam bude lakše i da ne poduzimamo daljnje korake. Dakle ja sam danas dovedena zajedno sa svojim bratom i šogoricom pred čin da moram identificirati je li moja mama još u mrtvačnici ili nije, kaže Tajana.

Bolnica se oglasila priopćenjem

Psihijatrijska bolnica ‘Sveti Ivan’ sve svoje postupke i način rada provodi slijedom norme ISO 9001:2015 i po svim standardima kvalitete zdravstvene zaštite.

Bolnica je upoznata s navedenim slučajem. Jučer u jutarnjim satima naš je djelatnik slučajno nazvao pogrešan telefonski broj, tijekom poziva odmah je uvidio svoju pogrešku i ispričao se nekoliko puta.

Nakon navedenog obitelj je došla u Bolnicu, gdje ih je primio ravnatelj Bolnice, sve u detalje objasnio, predao kopije potpune medicinske dokumentacije i još se jednom ispričao. Obitelj pokojnice bila je u bolničkoj mrtvačnici, gdje je upoznata s protokolom rada.

Tijekom dana još smo se jednom ispričali (i djelatnik i Bolnica) zato što je zabunom bio nazvan pogrešan broj.

Iz bolnice tvrde da nije riječ ni o kakvoj zamjeni identiteta.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare