Prosvjed liječnika i sestara ispred KB Dubrave: Osoblja nema dovoljno, izgaramo jer nas je premalo

prosvjed

Ispred KB Dubrava u Zagrebu oko podne se okupilo više desetaka liječnika i medicinskih sestara te bolnice koji su mirnim prosvjedom željeli upozoriti na teško stanje u bolnici. Ističu da nije u redu da je KB Dubrava jedina covid-bolnica u Gradu Zagrebu te da je na njima prevelik pritisak, a osoblja nema dovoljno, javio je N1. Hoće li prosvjed donijeti poboljšanja, vidjet ćemo ubrzo.

– Ovo ne može biti samo covid bolnica, osoblja nema, svi se bore s virusom, od njega ne bježimo, ali mislimo da nije u redu da jedina bolnica u Zagrebu koja pokriva enormno područje postaje covid bolnica. Gdje će naši pacijenti koji su ne-covid? Apeliram na nekoga tko može to promijeniti, ne zanima me tko je na vlasti, jako se borimo. Izgaramo, malo nas je. Ne može samo jedna kuća participirati u liječenju covid pacijenata, svaka bolnica mora dati svoj obol – kazala je medicinska sestra Verica Šeb.

Njezin kolega Ivan Spajić je dodao: “Ovo je prešlo sve mjere. Trebali bi svi zajedno podijeliti taj posao.”

O napisima da je stanje u toj bolnici poražavajuće, Šeb odgovara: “Ne želim puno komentirati napise, ali teško je. Zar mislite da su pacijenti gladni, žedni i goli u ovakvoj bolnici? Nitko iz covid centra nije izašao anoreksičan, to su sramotne izjave. Postoje problemi jer to je preveliki pogon. To su sad dvije bolnice u jednoj. Najavljivano je da ćemo dobiti pomoć, zahvaljujem svima koji su dobrovoljno došli pomoći.”

Prosvjed liječnika i medicinskih sestara je kratko trajao.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare