Policajac naplatio kaznu vozačici mercedesa i novac zadržao za sebe: Udaljen je iz službe i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak

policajac
Ilstracija / Foto. PUZ

Policajac je prijavljen Uskoku i udaljen s posla jer je novac od naplaćene kazne zadržao za sebe. Terete ga za zlouporaba položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave.

Policija sumnja da je osumnjičeni policajac 8. rujna oko 8.25 sati na Karlovačkoj cesti u mjestu Pavučnjak, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, tijekom nadzora prometa zaustavio automobil marke Mercedes zagrebačkih registracija. Vozačici je rekao da prebrzo vozila, ali ako odmah plati kazna se umanjuje na pola.

Vozačica je platila pola kazne, a policajac je novac zadržao za sebe i nije izdao nikakvu potvrdu, objavila je zagrebačka policija.

Kako bi prikrio počinjeno kazneno djelo, sumnja se da je naknadno ispunio potvrdu o naplaćenoj kazni u koju je upisao netočne podatke, naveli su iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je dostavila posebno izvješće Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Policajac je rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke, udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka na Disciplinskom sudu u Zagrebu.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare