Klinička bolnica Dubrava od danas postaje isključivo Covid bolnica: Otkazuju se svi dogovoreni pregledi, u bolnicu mogu samo oboljeli od koronavirusa

Klinička bolnica Dubrava
Klinička bolnica Dubrava

Klinička bolnica Dubrava od danas i službeno postaje isključivo Covid bolnica, stoji u rješenju koje je potpisao ministar zdravstva Vili Beroš. To znači da su svi dogovoreni pregledi otkazani, a u bolnici se liječe samo oboljeli do koronavirusa, istaknuto je na internetskoj stranici KB Dubrava.

U petak se, podsjetimo, ispred te bolnice održao prosvjed medicinskog osoblja. Okupilo se više desetaka liječnika i medicinskih sestara te bolnice koji su mirnim prosvjedom željeli upozoriti na teško stanje u bolnici. Istakli su da nije u redu da je Klinička bolnica Dubrava jedina Covid-bolnica u Zagrebu te da je na njima prevelik pritisak, a osoblja nema dovoljno, javio je N1. Hoće li prosvjed donijeti poboljšanja, vidjet ćemo ubrzo.

– Ovo ne može biti samo Covid bolnica, osoblja nema, svi se bore s virusom, od njega ne bježimo, ali mislimo da nije u redu da jedina bolnica u Zagrebu koja pokriva enormno područje postaje covid bolnica. Gdje će naši pacijenti koji su ne-covid? Apeliram na nekoga tko može to promijeniti, ne zanima me tko je na vlasti, jako se borimo. Izgaramo, malo nas je. Ne može samo jedna kuća participirati u liječenju covid pacijenata, svaka bolnica mora dati svoj obol – kazala je medicinska sestra Verica Šeb. Njezin kolega Ivan Spajić tada je dodao: “Ovo je prešlo sve mjere. Trebali bi svi zajedno podijeliti taj posao.”

Nakon toga u medijima je objavljen niz tekstova o teškim uvjetima rada i skrbi za bolesne. Je li Klinička bolnica Dubrava od tog prosvjeda, dakle samo u tri-četiri protekla dana, popravila stanje s osobljem zasad nije poznato.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare