Arena Zagreb spremna za prihvat prvih 100 pacijenata: O njima će skrbiti 18 liječnika i 60 medicinskih sestara Arena će biti rezervirana za pacijente s lakšim i srednje teškim simptomima koji se ne mogu izolirati od ostatka obitelji

arena zagreb
Foto: MORH / F. Klen

Arena Zagreb u potpunosti je opremljena i u slučaju potrebe može se koristiti kao stacionar za pomoć zdravstvenom sustavu kako bi se rasteretili bolnički kapaciteti. Arenu su večeras obišli ministar zdravstva Vili Beroš i ministar obrane Mario Banožić s voditeljem operativnog stožera Arene doktorom Davorom Vagićem.

 

arena zagreb
Foto: Morh / F. Klen

Arena Zagreb  je spremna primiti pacijente s lakšim i srednje teškim oblikom bolesti te se čeka odluka ministra o primanju pacijenata. U ovom trenutku Arena može zbrinuti 100 bolesnika, a kapaciteti se mogu dodatno povećati. U Areni će raditi 60 medicinskih sestara i 18 liječnika. Opremljena je s laboratorijem za analizu krvi, ljekarnom, ima salu za reanimaciju. Svi pacijenti na ulazu u bolnicu će dobiti narukvice s barkodom i ne postoji mogućnost za zamjenu identiteta. Ovdje će se liječiti  bolesnici iz Zagreba i uže okolice.

arena zagreb
Foto: Morh / F. Klen

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da zdravstveni sustav mora imati odgovore na ono što nas čeka te da se nastoji promišljati unaprijed i biti, koliko je moguće, korak ispred ove ugroze.

– Arena Zagreb neće biti zdravstveni objekt u užem smislu već pomoćna zdravstvena ustanova koja će na neki način odteretiti zdravstveni sustav. Volio bih da kao i proljetos, Arena ne bude u funkciji, međutim, sada su brojke puno ozbiljnije – rekao je Beroš, te na kraju spomenuo da svako od nas odgovornim ponašanjem može doprinijeti da kapaciteti Arene budu popunjeni što je manje moguće.

Ministar obrane Mario Banožić zahvalio je svima i rekao kako će vojska biti na raspolaganju da pomogne.

– Ako bude potrebe, u Areni Zagreb ćemo sudjelovati s dodatnim timom od tri liječnika, šest medicinskih tehničara i još šest pripadnika hrvatske kopnene vojske koja će se staviti na raspolaganju liječničkom timu – poručio je Banožić.

Koordinator organizacijskog stožera za podizanje Arene prof. dr. sc. Davor Vagić zahvalio je svima koji su bili uključeni u organizaciju i opremanje Arene, a posebno je zahvalio Hrvatskoj vojsci na logističkoj potpori ali i na angažmanu vojnog medicinskog osoblja.

Kompletan stručni nadzor nad Arenom imat će KBC Sestara milosrdnice.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare