Interliber žrtva korone: Sajam je odgođen, a nakladnici i knjižari najavili su sajamske popuste u knjižarama i online

interliber

Zbog loše epidemiološke situacije Zagrebački velesajam donio je odluku o odgodi 43. međunarodnog sajma knjiga Interliber. Novi termin odredit će se sukladno smirivanju epidemiološke situacije te molimo cijenjene izlagače i građane za razumijevanje, poručili su iz Zagrebačkog velesajma.

Umjesto Interlibera Zajednica nakladnika i knjižara najavila je online platformu koja će sajamsku atmosferu dovesti u sve dijelove Hrvatske.

Zagrebački velesajam planirao je ove godine Interliber smjestiti u više paviljona, povećati broj ulaza i izlaza iz svakog paviljona, na ulazu bi se mjerila temperatura. Cijeli bi prostor bio ispunjen mehaničkim barijerama koje bi određivale smjer kretanja, a na ulazu bi bili postavljeni i mjerači broja ljudi koji se trenutno nalaze u paviljonu.

Umjesto Interlibera na velesajmu, izdavači su na društvenim mrežama počeli najavljivati akcijske prodaje u knjižarama i online.

“Dragi naši, javljamo da je ove godine, prvi put od 1977. godine, Interliber na Zagrebačkom velesajmu otkazan. Moramo li govoriti da će nam nedostajati uzbuđenje susreta s čitateljima, pogled na toliko novih naslova na jednome mjestu, šušur, prelistavanje, miris novih knjiga… No, žaljenje na stranu, ništa od onoga što možemo napraviti kako biste došli do svojih omiljenih knjiga, nismo propustili napraviti”, objavili su iz Profila na Facebooku.

Ocean more je na Instagramu obećao prenijeti dašak veselja interliberskog tjedna online uz sajamske pogodnosti, a sličnu akciju je najavila i Fraktura.

Interliber je jedan od najposjećenijih hrvatskih sajmova knjiga kojeg svake godine posjeti više od 100 tisuća ljubitelja knjiga.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare