Crkva zatvorena zbog krađe hostije: Nakon što biskup blagoslovi crkvu ponovno će se služiti svete mise

crkva
Ilustracija: Pixabay

Crkve su često na meti lopova, a u jednoj takvoj krađi odnesena je posvećena hostija iz svetohraništa odnosno Presveto. Zadarska policija izvijestila je da se od 20. do 23. listopada na meti lopova našla crkva sv. Ivana Kristitelja iz koje je ukraden sakralni-liturgijski predmet. Što je točno ukradeno saznalo se tek nakon što je župa o tome izvijestila svoje župljane na društvenim mrežama. Iz župe su objavili da je provaljeno u staru crkvu i iz svetohraništa je ukradena posvećena hostija odnosno Presveto.

Taj komadić hostije smatra se u Katoličkoj crkvi pravim Kristovim tijelom, a razlog krađe mogli bi biti sotonistički rituali u kojima se taj predmet koristi, piše 057info.

– Prema Zakoniku Crkvenog prava takav se čin smatra teškim oskvrnućem svetog prostora. Prema odluci našeg nadbiskupa crkva se ne smije koristiti dok se ne provede pokornički obred. Narednih dana naš nadbiskup kao zadovoljštinu za učinjeno svetogrđe predvodit će klanjanje pred Presvetim, te slaviti svetu Misu na kojoj će ponovno blagosloviti crkvu – objavila su iz župe na društvenim mrežama.

Prošli mjesec provaljeno je u nekoliko zadarskih crkava i iz njih su odneseni milodari vjernika.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare