Velika Gorica i dalje čeka povratak nogometa: Cijela momčad Slaven Belupa umjesto na gostovanje kod Gorice otišla u samoizolaciju

Gorica
Foto: HNK Gorica

Velika Gorica ipak neće sljedećeg vikenda dočekati povratak prvoligaškog nogometa. Nakon dva tjedna pauze zbog brojnih igrača i članova stručnog stožera HNK Gorice koji su bili pozitivni na koronavirus, u nedjelju je na Gradski stadion trebao stići Slaven Belupo. No, momčad iz Koprivnice zatražila je odgodu zbog širenja koronavirusa u njihovim redovima.

Iz koprivničkog kluba objavili su kako su na Covid-19 pozitivna oba fizioterapeuta seniorske momčadi te kako će igrači koji imaju simptome zaraze obaviti nova testiranja. Zbog svega toga epidemiološka služba je za cijelu momčad odredila samoizolaciju, koja će trajati do 12. studenog, objavljeno je na internetskoj stranici HNK Gorice.

Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a, povjerenici natjecanja dobili su ovlaštenje za odgodu utakmica ukoliko u samoizolaciji bude šest ili više igrača istoga kluba, a prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom sljedećem slobodnom terminu.

Gorica će ipak u subotu ugostiti Inter iz Zaprešića u prijateljskoj utakmici.

Posljednju utakmicu Goričani su odigrali 17. listopada protiv Dinama i tijesno izgubili s 3:2. HNK Gorica dosad je ukupno odgodila tri utakmice, domaće oglede s Rijekom, Varaždinom i Slaven Belupom, a prva sljedeća utakmica na rasporedu je gostovanje kod Šibenika u nedjelju, 22. studenog.
.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare